Site icon Erasmusgram

Fransa , Nice 7 Günlük Erasmus+ Projesi

Proje hakkında

21. yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından biri obezitedir. Obezite sadece kişinin hareket kabiliyetini kısıtlamakla kalmaz, aynı zamanda kalp ve damar hastalıkları, tansiyon, kanser, tip 2 diyabet, psikolojik depresyon, kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları ve nefes alma güçlüğü gibi birçok sağlık sorununa neden olur ve insanın yaşam kalitesini düşürür.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) araştırmalarına göre 1975 ile 2016 yılları arasında obezite prevalansı yaklaşık 3 kat arttı.

Bu durum tehlikeyi ortaya koyarken, sağlıklı nesillerin yetişmesi için çocukların ve anne babaların eğitiminin ne kadar önemli olduğunun da bir kanıtıdır. Yine aynı verilerin yansıttığı rakamlara göre 18 yaş üstü yetişkin nüfusun %39’u yani 1.9 milyar kişi fazla kilolu.

 

Dünya nüfusunun %13’ünü oluşturan bu 1.9 milyarın 650 milyonu obez kategorisine giriyor.

Bu durum çocuk obezitesinde de olumsuz tablo göstermektedir. DSÖ tarafından yayınlanan bir başka veriye göre ise her yıl 2,8 milyon ölümün aşırı kilo ve obeziteden kaynaklandığı belirlendi.

Yine her 5 kanser ölümünün 1’i obeziteden kaynaklanmaktadır. Tüm bu veriler ışığında toplumun her yaş kesiminin obezite sorunu ile karşı karşıya olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

 

 

Proje Hedefleri;

– Obezite ile mücadelede 48 katılımcı ve yöre halkı üzerinde doğrudan farkındalık oluşturulacak, proje kapsamında oluşturulacak web sitesi ve sosyal medya araçları ile farkındalık düzeyi artırılacaktır.

-Sporun sağlıklı yaşamı geliştirici rolü katılımcılara gösterilecek ve hazırlanacak sağlıklı yaşam rehberi ile etkinlikler uygulamalı olarak yürütülecektir.

– Kitleler arasında insanların zihninde somut resim çizilerek sanatın ifade etme yeteneği ile obezite sorunu ele alınacak ve farkındalık yaratılacaktır.

 

– Proje kapsamındaki spor ve sanat faaliyetleri ile sağlık, eğitim ve gençlik alanları arasında yenilikçi sinerjileri teşvik edecek faaliyetler oluşturulacaktır.

– Katılımcılar ekip çalışması, kriz yönetimi, zaman yönetimi, liderlik, proje geliştirme ve uygulama, kaliteli iletişim konularında etkin bir proje dönemi geçireceklerdir.

– Projeye katılacak katılımcıların toplumda sosyal uyumu sağlamasını sağlamak ve kültürlerarası diyaloğun gelişmesine katkıda bulunmak projemizin hedefleri arasındadır.

 

– Sağlıklı yaşam – spor temalı STK’lar ile nitelikli işbirlikleri kurulacak ve sürdürülebilir kurumlar oluşturulacaktır.

Proje 1-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecektir.

18-30 yaş arasındaki kişiler başvurabilir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version