Site icon Erasmusgram

Fransa , Lyon şehrinde Gönüllülük Projesi

Seyahat masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta , vize  masraflarınız proje bütçesi kapsamında karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Fransızca dil desteği ücretsiz olarak verilecektir.

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Youthpass uluslararası geçerliliği olan bir sertifikadır

Yaş aralığı: 18-30 yaş arasında olan kişiler başvurabilir

Projeye Türkiye’den başvurular kabul edilmektedir.

Proje nerede gerçekleştirilecektir: Lyon, Fransa

Projeye hangi ülkelerden başvurular kabul ediliyor?

İzlanda, Finlandiya, İtalya, Almanya, İsveç, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Polonya, Türkiye, Estonya, Arnavutluk, Karadağ, Macaristan

PROJE HAKKINDA BİLGİ

Bu proje, gönüllünün bir MJC ekip üyesi tarafından destekleneceği 3 ana görevi içermektedir: > Eco Logic : Çevre ve toprak koruma ile ilgili bir projedir.

Gençlik Bilgileri : Gönüllü, Çarşamba öğleden sonra etkinlikleri (örn: video oyunu tasarımı; müzik videosu oluşturma; ev yapımı kozmetik oluşturma; film tartışması; vb.) dahil olmak üzere, MJC’nin gençlerle (11 ila 25 yaş arası) ilgili tüm etkinliklerinde yer alacaktır; gösteri gezileri : dans, tiyatro, sirk, klasik müzik, opera… ; Sağlık, risk önleme, hareketlilik, akademik yönelim, iş ve çalışma, kültür, spor hakkında Gençlik Bilgilendirme Merkezi… > “Kültürel farkındalık”, MJC üyelerine/taraflarına yönelik çeşitli faaliyetlerin bir karışımıdır.

Gönüllü, ülkesi ve kültürü ile ilgili kültürel etkinlikler düzenleyecektir. Ayrıca ESC’yi de tanıtacak. Mevcut sıhhi duruma ilişkin olarak, bazı görevler buna göre uyarlanacaktır (esas olarak gösteri gezileri ile ilgili). Proje 324 gün + 2 seyahat günü sürecektir.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Konaklama, yemek ve ulaşım proje tarafından finanse edilmektedir. Konaklama bir genç yetişkin merkezinde yapılacaktır. Gönüllünün banyosu ve ortak restorasyon alanı olan bağımsız bir odası olacaktır. Eğer yer doluysa, ev sahibi bir aile tarafından ağırlanacaktır.

Ekip üyeleriyle öğle yemeği yeme fırsatı bulacak. Gönüllüye sınırsız yerel ulaşım kartı ve sim kart verilecektir. Varışında kendisine Lyon, acil durum numaraları vb. bilgileri içeren bir Bilgi paketi verilecektir. Havaalanından servise bindikten sonra bir ekip üyesi onu iniş yerinde karşılayacaktır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllü, gerekirse Fransızca dilinde ona yardımcı olacak bir mentore sahip olacaktır. Çocuklarla ve/veya gençlerle faaliyetlerde bulunabilmek için bir gençlik lideri tarafından eğitilecektir.

İmkanlara göre animasyon alanı ile ilgili konferans/formasyonlara katılacak.

KATILIMCI PROFİLİ

Çocuklarla/gençlerle çalışmaktan hoşlanan > İnsanlarla iletişim kurmaktan ve tanışmaktan hoşlanan > Ülkesi ve kültürü hakkında paylaşmaktan keyif alan > Dünya ve iklim korumasında yer almak isteyen bir gönüllü aranıyor.

Projenin gerçekleşeceği tarih aralığı: 1 Eylül 2021 , 21 Temmuz 2022

Son başvuru tarihi 27 Haziran 2021

İlanın resmi web sitesine erişmek ve başvuru yapmak için tıklayınız

Exit mobile version