Site icon Erasmusgram

Fransa Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta , vize  masraflarınız karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır.

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Youthpass uluslararası geçerliliği olan bir sertifikadır

Yaş aralığı: 18-30 yaş arasında olan kişiler başvurabilir

Projeye Türkiye’den başvurular kabul edilmektedir.

Proje nerede gerçekleştirilecektir: La Petite-Pierre, Fransa

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

 

Bu teklif, 18-30 yaşları arasındaki uygun ülkelerden genç vatandaşlara sınır ötesi, ulus ötesi veya bölgeler arası programlarda ve ilgili projelerde gönüllü olarak hizmet etme imkanı veren “Interreg Gönüllü Gençlik” (IVY) girişiminin bir parçasıdır. Spesifik teklif hakkında: Gönüllü Interreg projesini “Vosges du Nord – Pfälzerwald Sınır Ötesi Biyosfer Rezervi’nde nesli tükenmekte olan hayvan türleri” destekleyecektir. Proje, somut koruma önlemleri geliştirmeyi ve tehdit altındaki türlerin yeniden yetiştirilmesi için yetiştirme tesislerinin sayısını artırmayı hedefliyor. Önlemler hem korunan alanların dışında hem de belirli “Natura 2000” alanlarında uygulanacaktır.

KONAKLAMA, YİYECEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllü, gönüllülük döneminin tamamı boyunca günde 26 Euro alacaktır. Bu mali destek, konaklama, yemek ve ulaşım gibi gerekli masrafları karşılamaya yöneliktir. Gönüllü kendi barınağını bulmaktan sorumludur. Gönüllü, evinden ev sahipliği yaptığı yere kadar olan seyahat masraflarını karşılamak için bir miktar ek para alacaktır. Bu bir geri ödeme değil, evden ev sahibi yere olan km mesafesine dayalı bir götürü meblağdır.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllü, AB, Interreg ve IVY gönüllüsü olarak deneyimi hakkında belgeler ve faydalı bilgiler içeren bir “Bilgi Paketi” alacaktır. Ayrıca gönüllü, koordinatör kuruluş olan Avrupa Sınır Bölgeleri Birliği (AEBR) ile Skype üzerinden zorunlu ayrılma öncesi görüşmeye katılacak. Daha sonra ev sahibi kuruluştan uygun rehberliği alacaktır.

KATILIMCI PROFİLİ

 

Yalnızca FRANSIZCA (C2) VE ALMANCA (B1) konuşabilen 18-30 yaş arası kişiler başvurabilir. Bazı iletişim becerileri de gereklidir. Bu temel gereksinimleri karşılamayan adaylar otomatik olarak göz ardı edilecektir.

Son başvuru tarihi: 15 Mart 2021

Resmi web sitesine erişmek ve başvuru yapmak için tıklayınız

 

Exit mobile version