Site icon Erasmusgram

Fransa , Gien : Ağustos’ta 3 Hafta Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

 

Engelli insanlara kalıcı konaklama imkanı sağlayan Gien’deki (45) Foyer d’accueil médicalisé (FAM) La Fontaine’de duyusal bir yolun inşasına katılın.

 

Teknik yönlerin yanı sıra, sakinlerle iletişim halinde yaşayacağınız ve birlikte anları paylaşma fırsatına sahip olacağınız bu proje, harika bir insani deneyim olacak.

 

Bu çalışma kampı, alanı yöneten ADAPEI 45 derneğinin talep ettiği dış alanları geliştirme projesinin bir parçasıdır. Yeni tesis, sakinlerin dış çevreyle ilişkilerini tüm boyutlarıyla geliştirmelerine, özgüvenlerini ve motor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak.

 

Göreviniz hazırlık çalışmalarını yürütmek (zemini döşemek), geniş bir ahşap yapı inşa etmek ve ardından tüm yıl boyunca sitede yaşayan sakinlerin ve bakım görevlilerinin zevkine göre duyusal izi oluşturan çeşitli unsurları monte etmek olacaktır. .

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Doğrudan sitede barındırılacaksınız. Dışarıda bireysel çadırınız olacak. Ayrıca kötü hava koşullarında aktivitelerinizi organize edebileceğiniz veya dinlenebileceğiniz kapalı bir alan da mevcut olacak.

Sıhhi tesislere ve duşlara erişebileceksiniz. Mutfak aynı zamanda yemeklerinizi hazırlamanıza da olanak sağlayacaktır.

Animasyon ekibi ile birlikte alışverişe ve yemek pişirmeye katılacaksınız. Çevre dostu bir yaklaşımla yerel ve mevsimlik ürünleri kullanmaya davet edileceksiniz.

Zaman zaman bir çamaşır makinesi veya çamaşırhane mevcut olacaktır (tercihen çamaşır yıkamak için 3 hafta bekleyin).

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

-İnşaat ve Peyzaj: Zemin hazırlığı, ahşap yapı inşası ve duyusal yol için elemanların kurulumu da dahil olmak üzere dış mekan inşaatı ve peyzaj düzenlemesinde pratik beceriler kazanacaksınız.

-İşbirliği ve İletişim: Diğer gönüllüler ve sakinlerle bir ekip olarak çalışmak, iletişim ve işbirliği becerilerinizi geliştirmenize, farklı bireylerle etkili bir şekilde çalışmayı öğrenmenize yardımcı olacaktır.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Engelli insanlara karşı empati ve açık fikirlilik sergileyen, aynı zamanda bir takımda çalışmaktan keyif alan, kültürel çeşitliliğe değer veren, başkalarından öğrenirken kendi deneyimlerini paylaşmaya istekli gönüllüler arıyoruz.

 

Başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version