Site icon Erasmusgram

Fransa ESC Gönüllülük Projesi

ESC gönüllüsünün ana faaliyeti, Sürdürülebilir Kalkınma ve çevre bilincini artırma konusunda ekip halinde faaliyetler düzenlemek olacaktır (sıfır atık atölyesi; organik gıdayı, yerel tarımı ve kısa gıda tedarik zincirlerini teşvik etmek; yoksul insanlar için eğitim, uygun atık imha kampanyası; mümkün olduğu kadar farkındalığı yaymak..).

 

Halihazırda etkinlik planlamış bir kuruluş değiliz ama gönüllülerin istedikleri etkinlikleri denemelerine olanak tanıyoruz.

Bu konuda destek olarak burada olacağız, size tavsiyeler ve araçlar vereceğiz ama faaliyetin esası; projenizin inşasında özerk olacaksınız

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllü, ofise yakın ortak bir dairede yaşayacak. Kendi yatak odası/tuvalet/duşu olacak ve daireyi farklı kuruluşlardan 7 gönüllü ile paylaşacak.

 

Gönüllüler birlikte, günlük yaşamla ilgili tüm görevleri paylaşırlar: temizlik ve mekanın bakımı.

Konaklama şehir merkezinde yer almaktadır, tüm tesisler mahallededir (fırın, eczane, süpermarket…). Gönüllü her ay belirli bir miktar para alacak ve bunu kendisi yönetecek.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Concordia Center Val de Loire, gönüllülere ekoloji ve çevre bilinci, sosyal ve dayanışma ekonomisi alanlarında eğitim veriyor.

Profesyonel projelerinde onları destekliyoruz. Haftada en az bir ekip toplantısı yapıyoruz ve herkesin yerini bulmasına büyük önem veriyoruz.

KATILIMCI PROFİLİ

Bu alanda taahhütte bulunma isteği dışında özel bir yeterlilik gerekli değildir. Çevrenin korunmasıyla ilgilenen bir gönüllüye hoş geldiniz diyoruz.

 

Dinamik ve sosyal olmalı çünkü görevi tamamlamak için başka insanlarla tanışması gerekecek. Meydan okumaya ve Fransızca dilini öğrenmeye hazır olun. Motivasyon önemli bir kriterdir

Proje tarihleri: 06/03/2023 – 05/03/2024

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version