Site icon Erasmusgram

Fransa ESC Gönüllülük Projesi | Avrupa dayanışmasını ve kültürlerarası alışverişi teşvik etmek

Projeye Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.

Ev sahibi kurum: Centre Social d’Ebreuil de EBREUIL

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek, vize, sigorta ve projeyle bağlantılı masraflarınız karşılanacaktır.

Fransa’da projenin gerçekleşeceği antik kentinde yaşamı tecrübe etmek ve ilham veren insanlarla tanışma fırsatı!

Projeye katılarak yerel ve uluslararası projelerin yapılmasında kuruma destek vereceksiniz.

15 senedir aktif olan ev sahibi kurum, gençlere tecrübe katmak, sorumluluk almaya fırsat sağlayan etkinlikler düzenlemektedir.

Ayrıca kurum Gençlik Değişimleri ve Afrika ülkeleri ile yaptığı ortaklıklarla projeler yaparak gençlere fırsatlar sunmaktadır. Bu etkinliklerin düzenlenmesine destek verilmesi için yeni bir gönüllü aranıyor!

Konaklama, Yemek ve Ulaşım ile ilgili bilgiler 

Gönüllünün kalacağı ev, gayet konforlu ve tamamen donatılmış bir evdir. Gönüllünün kendisine ait oturma odası, özel yatak odası, özel banyosu, özel tuvaleti olacaktır. Gündüzleri ise mutfağı diğer gönüllüler ile paylaşacaktır.

İnternet ve konaklama masraflarının tamamı ev sahibi Centre Social d’Ebreuil derneği tarafından finanse edilmektedir.  Gönüllüye aylık cep harçlığı (6 EUR/gün) ve yemek (7,5 EUR/gün) verilecektir. Yani aylık ortalama 405 Euro verilecektir.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllü, OLS sistemi üzerinden Fransızca dersleri ve Fransızca öğretmeni ile özel dersler alacaktır.

Proje sonunda youthpass sertifikası alacaksınız.

Proje 40 hafta sürecektir.

Başvuru için tıklayınız

KATILIMCI PROFİLİ

Projeye katılacak olan gönüllüden beklenti ise dernek tarafından yürütülen çalışmalara katkı sağlamak, gençlik için çalışmalara katılma motivasyonu olmasıdır.

İletişime de açık bir kişi olmalıdır. Gönüllü, kişisel olarak bir proje oluşturabilmeli ve Fransızca öğrenme konusunda istekli olmalıdır.  Kendisine sunulacak özgürlüğü kaçırmamalıdır.

Projeye başvurunuzu yapmadan önce  dikkatli bir şekilde incelemenizi ve kendinizi yaşamınızın şehir merkezi değil de daha kırsal bir yerde geçireceğinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Son başvuru tarihi 13 Ocak 2022

Exit mobile version