Site icon Erasmusgram

Fransa , Cabris 7 Gün Erasmus+ Projesi

Proje, kuruluşların çevrimiçi varlıklarını geliştirmeleri ve gençlik çalışanlarının yenilikçi dijital araçları test etmeleri ve uyarlamaları için deneysel bir laboratuvar sunacak, gençlere yeni öğrenme formatları sunacak ve onların kopuşlarını önleyecek.

HEDEFLER

 

‘DEEP: Dijitalleştir, Katılımı Sağla, Katılımı Güçlendir’, dijital katılımı hedef alan ve daha geniş bir hedef gruba ulaşmak için dijital araçları kullanan modüller geliştirerek gençlik kuruluşlarının kapasitesini ve sürdürülebilirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Bu, gençlerin sivil ve demokratik süreçlere katılımını artırmak için yenilikçi dijital araçları uyarlayıp keşfederek gençlik çalışanlarının dijital kolaylaştırma becerilerini geliştirecektir. Aşağıdaki spesifik hedefleri ele alarak projenin amacına ulaşacağız:

1. Dijital katılımın önemini vatandaşlık ve sosyal aktivizm üzerindeki etkisine bağlayın.

2. Mevcut dijital gençlik çalışması uygulamalarını gözden geçirin ve bunların ilgili kuruluşlar içindeki çoğalma potansiyelini değerlendirin.

 

3. Dijital katılım çözümlerini kapsayacak şekilde katılımcıların kuruluşlarının iç süreçlerini analiz etmelerini destekleyin.

 

4. Gençlik çalışanları ve dijital katılım ekosistemi için dijital yönergeler tasarlayın.

 

DEEP aşağıdaki ihtiyaçları ifade eder:

Dijitalleştirin: Bazı kuruluşlardaki eski süreçlerin güncellenmesi gerekir ve verilerin işlenmesi verimli ve GRDP normlarına uygun olmalıdır. Gençler ile karar verici organlar/kişiler arasındaki etkileşim dijital ortamda kolaylaştırılmalıdır.

 

Etkileşime geçin: Hedef grup olan gençlik, çalışmamızın sebebidir. Ulusal ve AB düzeyinde siyasi ve sivil süreçlere olan ilgilerini yeniden kazanmalarını sağlamamız gerekiyor.

 

Güçlendirme: Güçlendirme olmadan katılım uzun sürmeyecektir. İkincisi, gençlik çalışanlarının dijital olarak güncellenen beceri seti ile diyalog ve öğrenme fırsatlarını kolaylaştırma kapasitesine sahip olmaları gereken tekrarlama eylemidir.

 

Katılım: Bir gencin hayatının okul, iş veya NEET olmak etrafında şekillenmemesi gerektiğine inanıyoruz. Gençlere liberal demokrasinin bir parçası olmanın bir şans olduğu hatırlatılmalı ve aynı zamanda toplumlarımızın geleceğini şekillendirmek için onlara kapıların açılması gerekiyor.

 

KATILIMCI PROFİLİ

“DEEP”, 2 – 10 Aralık 2023 tarihleri arasında Fransa’nın Cabris kentinde planlanan bir eğitim kursundan oluşmaktadır.

Fransa, Romanya, İsveç, İspanya, Polonya, Bulgaristan, İtalya, Türkiye, Letonya ve Almanya’dan 10 ortak kuruluşun temsilcisinden 29 katılımcıyı bir araya getirecek.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version