Site icon Erasmusgram

Fransa 8 Günlük Erasmus+ Gençlik Değişimi Projesi

Bir Erasmus+ projesi olarak bu projede  yol, yemek ve konaklama, vize masrafları karşılanıyor!

Herhangi bir ücret veya başka bir masraf yok!

Proje Türü: Gençlik Değişimi

Bu gençlik değişimi, COVID-19 sonrasında karşı karşıya olduğumuz ekonomik zorluklar ışığında, gençlerin adaptasyon ve yaratıcılık becerilerini geliştirmeleri ve nihayetinde yüksek düzeyde sorunlara daha sürdürülebilir çözümler bulmaları için
rekabetçi iş piyasasını amaçlar

Hedefler:

Belirli yenilikçi araçların yardımıyla uzun vadede katılımcıların yaratıcılığını ve inisiyatif duygusunu geliştirmek.

Katılımcıların girişimcilik yeterliliklerini geliştirmek ve girişimcilik alanında kullanılan özel araçları sunmak.

Sürekli değişen ekonomik ve sosyal ortamlarda başarılı olmalarını sağlamak için katılımcıların kazanan zihniyetini, motivasyonunu ve direncini geliştirmek.

Değişimin genel non formal ve non formal deneyimi, katılımcıları hem kişisel hem de profesyonel yaşam alanlarını göz önünde bulundurarak çeşitli yönlerden etkileyecektir. Projenin katılımcılarımız üzerinde aşağıdaki gibi uzun ve kısa vadeli etkileri olacaktır:

Katılımcılar daha yaratıcı kişiler olacaklardır. Yaratıcılık, yaşamın her alanında yararlı olan, kişinin genel iyilik halini ve tüm alanlardaki şanslarını iyileştiren bir beceridir. Yaratıcı bir kişi, yemeğinizi hazırlama şeklinizden, hayatınızı organize etme şeklinizden yenilikçi iş fırsatlarını görme yeteneğinize kadar yaptığı her şeyde şansını artırır;

Proje aynı zamanda katılımcılarımızın özgüvenlerini artırarak ve niteliklerinin daha çok farkına varmalarını sağlayarak; Projenin gençleri iş kurmak için sahip oldukları fırsatlara erişmeleri için motive etmesini bekliyor.

Gençlik değişimi, Fransa, Bulgaristan, Kıbrıs, İtalya, Romanya ve Türkiye’den n gelen 36 katılımcıyı içermektedir.

Katılımcılar

Ülke başına 6 katılımcı (5 genç +1 lider). Her ülke grubunda, imkanları kısıtlı en az 3-4 katılımcı olmalıdır (kırsal alanda yaşayan, işsiz, okuma güçlüğü, göçmen geçmişi vb. vb.). Ulusal grupların cinsiyet dengesi tavsiye edilir, ancak cinsiyet, motive olmuş katılımcılar için bir dışlama kriteri olmamalıdır.

Fransa ev sahibi: Sunrise Project Team

Proje nerede gerçekleşecek?

Étrœungt , Fransa

Detaylı bilgi  için tıklayınız

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

Exit mobile version