Site icon Erasmusgram

Fransa , Strasbourg 5 Günlük Eğitim Kursu Projesi

Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.

Program tarihleri 24-30 Nisan 2022

Program Fransa, Strasbourg’da gerçekleşecektir.

Ev sahibi organizasyon hakkında: DYPALL Ağı (Yerel Düzeyde Genç Katılımının Geliştirilmesi), 30’dan fazla ülkeden 78’den fazla sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetimden oluşan, gençleri yerel düzeyde karar alma süreçlerine dahil etmeyi ve böylece belediye ve bölgesel yetkililerin gençlerin ihtiyaçlarını ve çıkarlarını ele almak, gençleri problem çözmenin aktif aktörleri olarak dahil etmek ve topluluklarımızın önemli bir bölümünün sahiplenme, bağlılık ve katılım düzeyini artırmayı amaçlar

Katılımcılar, gençlik çalışmaları ve gençlerin en son trendler de dahil olmak üzere karar alma süreçlerine katılımı hakkındaki bilgilerini genişletirken, kısa faaliyetleri kolaylaştırma ve bir gençlik diyalog süreci tasarlama konusundaki pratik becerilerini geliştirecekler.

Ayrıca, katılımcılar daha net bir vizyon ve oturum sonuçlarının nasıl uygulanacağı konusunda adım adım bir çalışma planı ile çalışma toplantısını tamamlayacak ve yerel ve bölgesel gerçekliklerinde demokratik süreçler için genç kolaylaştırıcılar olarak daha fazla meşgul olacaklardır.

“Genç liderler” hedef grubuna yönelik eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi için bir dizi niteliksel kılavuzun üretilmesi üzerinde birlikte çalışacaklardır.

Seyahat hakkında bilgiler

Proje için varış günü 24 Nisan. Projenin bitiş günü ise 30 Nisan 2022. Projeye geliş ve gidiş olarak Strasbourg havalimanını kullanabilirsiniz.

Uçak biletlerinizi almadan önce ev sahibi organizasyonun onayını alınız. Proje için gidiş ve dönüş seyahat masrafları karşılanacaktır.

Strasbourg’a seyahatinizde ve dönüşünüzdeki PCR test masrafınız da proje kapsamında karşılanacaktır.

Vize masraflarınız da  Avrupa Konseyi size ödeyecektir. Vize almanızı kolaylaştıran bir davetiye mektubu alacaksınız.

Konaklamanız ve proje boyunca yemek masrafları organizasyon karşılayacaktır.  Strasbourg’da bulunan Avrupa Gençlik Merkezi’nde olacaktır. Konaklama için özel banyosu olan tek kişilik odalarda konaklayacaksınız.

Projenin Amacı

Spesifik olarak, çoğulcu demokrasiyi canlandırmayı ve gençlerin bu süreçlerde oynayabileceği rolü değerlendirerek, sürdürülebilir eylem planları aracılığıyla kaliteli gelişimi ve gençlik çalışmalarının tanınmasını teşvik etmeyi amaçlar.

Çoğulcu demokrasinin yeniden canlandırılmasının önceliği ile ilgili olarak, oturumun amacı gençlik delegelerini, gençlik çalışanlarını, yerel gençlik konseylerinin temsilcilerini ve benzer katılım yapılarını teşvik etmek için pratik bilgi ve becerilerle donatmak olduğundan, gençlerin katılımına yönelik araçlara odaklanmaktadır.

Avrupa çapında yerel düzeyde anlamlı gençlik katılımı süreçlerini destekler

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

Program Detaylı bilgi için tıklayınız

Sorunuz olduğu takdirde gianluca.rossino@dypall.com mail adresi üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

Son başvuru tarihi 20 Şubat

Exit mobile version