Site icon Erasmusgram

Fransa 12 Gün Gençlik Değişimi

Proje Hakkında

Hautes Alpleri’nin kalbinde yer alan Vaunières Hamlet’i oldukça uluslararası bir yerdir: Avrupalı ve uluslararası gönüllüler tüm yıl boyunca burada çok farklı sosyal kökenden gelen insanlarla birlikte yaşarlar.

 

Köyün tamamı 1964’ten bu yana Fransız, Avrupalı ve uluslararası gençler tarafından inşa edilmiştir, dolayısıyla kültürel çeşitliliğin devasa bir hikayesi vardır.

 

Vaunières’te dünyanın dört bir yanından gelen gönüllülerle düzenlediğimiz çalışma kampları, faaliyetlerimizin kültürel çeşitliliğini güçlendirmemize ve bu alanı her yaştan, her sosyal ve kültürel kökenden insanın kabul ettiği bir yer olarak dünyaya açık hale getirmemize olanak tanıyor.

 

 

Birlikte çalışarak ve kolektif yaşamı paylaşarak buluşuyoruz. Sizlerin de, Fransa’dan veya yurt dışından gönüllü olarak, projemizi hayata geçiren bu tanışma ve birlikte çalışma ruhuyla geleceğinizi umuyoruz.

 

Bu değişim sırasında katılımcılara bu medyayı keşfetmeleri için bazı radyo röportajları yapmalarını teklif etmek istiyoruz. Hareketliliklerle (Avrupa hareketlilikleri) ilgili bazı münazara ve tartışmalara katılacaklardır ama aynı zamanda hepsinin hareket etmesi ne anlama geliyor? Bu bir seçim mi, değil mi?

 

Hedefler

 

Seyahat etmenin bazı yollarını keşfedin, bazı hareketlilikleri gerçekleştirin (E+, gönüllülük, uluslararası çalışma kampı…)

Gençlerin hareketlilikleri dikkate alınarak katılımcı ülkelerden farklı politika ve girişimlerin sunumları

 

Bu medyayı keşfedin

Bir röportaj hazırlamak ve kaydetmek için bazı araçları keşfedin Nihai projeyi hazırlayın (tüm röportajları düzenlemek)

 

✈ Proje Tarihleri: 5-18 Kasım 2023

 

📅 Projenin tarihinin yakın olması nedeni ile yeşil pasaportlu adayların başvurusuna açıktır.

 

Başvurmak isteyenler esc@gonulluhizmetlerdernegi.org mail adresine CV ve Motivasyon yazısı ile birlikte “Fransa 5-18 Kasım Gençlik Değişimi” konusu ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihi 8 Ekim Pazar günü.

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version