Site icon Erasmusgram

France , Ribérac Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında

Perigord Ribéracois Komünleri Topluluğu ( CCPR ) kırsal alanlarda 44 belediyeye sahip bir kamu topluluğudur.

 

2015 yılından bu yana hareketlilik projeleri yürütüyor. Gönüllü çıkışlarda gençlere eşlik ediyor ve 12 ay boyunca farklı görevlerde 4 gönüllüyü ağırlıyor.

Kabul edilen gönüllüler aşağıdaki misyonlara sahiptir:

– Kültürünüzü ve dilinizi paylaşmak için 16-25 yaş arası gençler ve 3-11 yaş arası çocuklarla çalışacak gönüllü

 

12-18 yaş arası gençlerin etkinliklere ve projelere katılması ve kültürünüzü paylaşması için bir misyon.

3-11 yaş arası çocukların kültürlerarası etkinlikler sunması, kültürünüzü ve dilinizi paylaşması ve animasyonlara katılması görevi dağ bisikleti ve turistik aktiviteler.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler birlikte Ribérac’ta büyük bir evde kalıyorlar. Her birinin kendi yatak odası vardır ve mutfağı, oturma odasını ve her iki banyoyu paylaşırlar.

Geniş bir bahçesi vardır. CCPR, seyahat için bir araba sağlar ve yakıt desteklenir ve 4 bisiklet. Her gönüllü, cep harçlığı ve yemek için ayda 400 Euro’luk bir burs alır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllüler, Fransızca seviyeleri yeterliyse, animasyon eğitimi (BAFA) ve ilk yardım eğitimi yapma olanağına sahiptirler. Ulusal ajansın geliş ve ara sınav seminerlerine katılırlar. Ayrıca CCPR ve ortakları tarafından düzenlenen eğitim günlerine katılırlar.

 

KATILIMCI PROFİLİ

Kırsal ortama uyum sağlayabilen, dinamik, yaratıcı, açık hava fiziksel aktivitelerini seven, diğer milletlerden iletişim kurmak ve tanışmak için motive açık fikirli gönüllüler aranıyor.

 

Sosyal ağlarda ve videolarda becerileri varsa bu bir artıdır.

3-30 yaş arası çocuk ve gençlerle çalışmak için motive olmalı ve kültürlerini ve dillerini paylaşmanın tek şartı: ehliyet sahibi olmak. Bölgede toplu taşıma olmadığı için gerçekten gerekli.

Proje tarihleri: 01/09/2022 – 31/08/2023

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version