Site icon Erasmusgram

Finlandiya , Lahti 5 Günlük Erasmus+ Çalışma Ziyareti

Çalışma ziyareti

Tarih: 15-19 Mayıs 2022

Yer: Lahti, Finlandiya

Seyahat masrafları karşılanacaktır. Fin Ulusal Ajansı tarafından konaklama ve yemek masrafları karşılanacaktır.

Programa toplam 30 kişi katılacaktır. Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.

Gençlik çalışanlarının okul sisteminde nasıl önemli bir rol oynadığını ve işbirliğinin nasıl çalıştığını görmek için çalışma ziyaretine katılın.

Çalışma ziyaretinde gençlik çalışanlarının okulların günlük yaşamına nasıl uyduklarını ve gençlik çalışmalarının okullardaki diğer profesyonelleri nasıl destekleyebileceğini göreceksiniz: öğretmenler, küratörler ve hemşireler.

Örneklerle uygulamanın arkasındaki felsefeyi anlayabilirsiniz, ancak işin günlük düzeyde nasıl olduğunu ve okullara nasıl entegre edildiğini de görebilirsiniz. Lahti Şehri’ndeki ve daha küçük bir Hollola kasabasındaki okul örneklerini görüyorsunuz.

Müfredat ve dünya etkileşimi

Sivil toplum ve gençlik çalışmaları örgütleri de uzman bilgileri, yöntemleri ve uygulamaları sağlayarak müfredata katkıda bulunabilirler.

Ayrıca öğretim kadrosunun gençlerin hayatlarındaki güncel temalar hakkında fikir sahibi olmasına yardımcı olabilirler.

Madde bağımlılığı ve ruh sağlığının önlenmesi ile ilgilenen kuruluşların öğretmenleri eğiterek, materyal sağlayarak ve hizmetleri yürüterek okul çalışmalarına nasıl katkıda bulunduğunu göreceksiniz.
Ayrıca okul ortamında oyun kullanımına ilişkin bir fikir edineceksiniz.
Gençlik çalışmaları ve okullar zaman içinde farklı şekillerde işbirliği yapmışlardır, gerçekte rolleri bazen karışıktır.
Finlandiya’da hem okul eğitimi hem de gençlik çalışması, eğitimli profesyoneller tarafından yürütülen belediye hizmetleridir.

Yapı birçok Avrupa ülkesinden çok farklıdır, ancak yine de kendi ulusal ortamınıza aktarılabilecek pratik fikir ve yöntemleri bulabilirsiniz.

Finlandiya’daki uygulamaları görmek ister misiniz? Eğer öyleyse, başvurunuzu gönderin.

Katılımcı olarak, gençlerle düzenli olarak çalışan bir kuruluşu temsil etmeniz önemlidir. Ücretli bir profesyonel veya gönüllü olarak, gençleri boş zamanlarında gençlik çalışması ortamında veya okullarda desteklemelisiniz.

Gönüllü olarak, tercihen gençler için faaliyetler tasarlayan ve organize eden biri olarak, gönderen kuruluşunuzda kalıcı ve yerleşik bir role sahip olmalısınız.

Ayrıca belediye idaresinden projeler yürüten veya hizmet konseptleri geliştiren bir kişi veya sektörler arası işbirliği ve gençlik çalışmalarının uygunluğu ile ilgilenen bir karar verici olabilirsiniz.

Resmi adresine erişmek ve başvuru için tıklayınız 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

 

Exit mobile version