Site icon Erasmusgram

Finlandiya’da İklim Değişikliği ile ilgili 6 Günlük Programa Katılmak İster Misiniz?

Küresel iklim acil durumu, insanlık olarak şu anda karşı karşıya olduğumuz en acil çevre sorunudur. Şimdi yaptığımız eylem, gelecek nesilleri bekleyen türden bir gelecekle doğrudan bağlantılı. Şunu düşündünüz mü: İklim adaleti için ne yapabilirsiniz? İklim adaleti eğitimi okul planlarına dahil mi? İklim adaleti liderlerimiz için bir öncelik mi?

International Young Naturefriends , 2021 yılını iklim adaleti eğitimine adamaya karar verdi. 3 uluslararası etkinlik sırasında uluslararası katılımcılar ağırlanacaktır. İklim adaleti hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen ve eğitici oyunlar hakkında daha fazla bilgi edinme yolculuğuna katılacak tutkulu bireyler aranıyor.

İklim değişikliği ve iklim adaleti konusunda uzman olmanıza gerek yok. Yaygın eğitim yöntemleriyle bu konular üzerinde birlikte çalışacağınız bir program olacaktır. İklim Adaleti – sadece bir oyun mu? iklim adaleti, eğitim ve oyunlaştırma odaklı 3 uluslararası faaliyetin ikinci kısmı. Bu döngüde diğer katılımcılarla birlikte bir kart oyunu yaratacaksınız! Harika, değil mi?

Öğrenme deneyimleri

Uluslararası eğitim döngüsünün genel amacı “İklim Oyunları – adalete giden yol!” katılımcılarını iklim adaleti alanında eğitici oyunların temsilcisi ve çoğaltıcısı olmak için gereken kapsamlı bir dizi yumuşak ve pratik becerilerle güçlendirmek ve onlara oyunlaştırma alanında ihtiyaç duyulan pratik becerileri ve gerekli teorik bilgileri sağlamaktır.

Eğitmenler, eğitici bir kart oyununun geliştirilmesinde onlara rehberlik edecek. İlk etkinlik sırasında – “İklim Adaleti – Sadece bir oyun mu?” Yaygın eğitim yöntemlerini kullanarak iklim değişikliği bilgisi ile başlayacaktır. Bu, iklim değişikliği (sonuçları ve etkileri) ile iklim adaleti arasında bir bağlantı bulmamıza yardımcı olacak harika bir üs.

Bu aktivite size aşağıdaki fırsatları verecektir:

Bu konularla çalışmak için bir araç olarak eğitici oyunların potansiyeli ile bağlantılı olarak iklim değişikliği ve iklim adaleti hakkında bilgi edinin

İklim değişikliğinin kaynakları, nedenleri ve sonuçları hakkında teorik bilgi edinme

iklim adaleti ilkeleri hakkında karmaşık bir bilgi edinmek

İklim adaleti, katkı ve etkilerdeki bölgesel farklılıklar, sağlık, insan hakları, barış ve sosyal adalet gibi kesitsel konular ve iklim değişikliğinin cinsiyet boyutlarını detaylandırmak

Küresel / iklim adaleti ile bağlantılı kart oyunu için bir ilk plan ve konsept oluşturmak

Kimler katılım sağlayabilir?

Bu proje, iklim adaleti konusundaki becerilerini ve bilgilerini geliştirmekle ilgilenen ve iklim değişikliği ve iklim adaleti savunuculuğu gibi konularda oyunların bir eğitim aracı olarak kullanılması hakkında daha fazla şey öğrenmekle ilgilenen, IYNF hedeflerini ve değerlerini paylaşan gençlik çalışanları ve gençlik liderlerini, sosyal hizmet uzmanlarını ve aktivistleri ağırlayacak.

İklim adaletine karşı gerçekten ilgisi olan ve ve yaratıcı yollarla yaklaşma motivasyonu

Oyunun geliştirilmesinde aktif rol alma motivasyonu ve istekliliği

Döngünün bir parçası olan aşağıdaki etkinliklere katılma motivasyonu ve oyunlar aracılığıyla iklim adaleti eğitimi konusunda sürekli uzmanlık kazanmak için pratik araçları öğrenmeye ilgi

Aşağıda listelenen ülkelerdeki adaylardan başvurular kabul edilecektir.

Avusturya
Azerbaycan
Belçika
Çek Cumhuriyeti
Finlandiya
Fransa
Gürcistan
Almanya
Macaristan
İtalya
Hollanda
Letonya
Romanya
Polonya
Portekiz
Senegal
Makedonya Cumhuriyeti
Türkiye

Katılım ücreti  50 Euro

Yemek ve konaklama masraflarınızın tamamı proje kapsamında karşılanacaktır.

Seyahat masraflarının tamamı karşılanacaktır.

Kurs ücretini ödemeyecek durumdaysanız eğer çözümü için ev sahibi kurumla iletişime geçiniz. İletişim mail adresi aşağıda bulunmaktadır

Gerekirse COVID-19 testi geri ödemesi (IYNF ekibiyle görüştükten sonra)

Proje ne zaman ve nerede gerçekleşecektir?

10-15 Ağustos 2021 tarihlerinde Doğanın Kalbindeki Upilan leirikeskus’ta (Upila kamp merkezi) Lahti, Finlandiya. Upila Camp Center, Lahti’nin merkezine sadece 14 km uzaklıkta, Vesijärvi Gölü kıyısında yer almaktadır. Upila, kamplarda deneyim ve anı kazanmanın kolay olduğu fonksiyonel bir eğlence merkezinde gerçekleşecektir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

15 Mayıs 2021 tarihine kadar başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Formu ingilizce doldurunuz.

Çok sayıda başvuru nedeniyle, yalnızca seçilen katılımcılarla (31 Mayıs’tan önce) iletişime geçilecektir. Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen projenin koordinatörü Viktor Koren (viktor@iynf.org) ile iletişime geçin.

Başvuru sona ermiştir

Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen projenin koordinatörü Viktor Koren (viktor@iynf.org) ile iletişime geçin.

Bu proje, Avrupa Gençlik Vakfı ve Avrupa Konseyi tarafından finanse edilmektedir  desteklenmektedir.

Exit mobile version