Site icon Erasmusgram

Finlandiya , Ekenäs – Uzun Dönem Erasmus+ Projesi

Proje Hakkında

Projenin tam açıklaması başvuru adresindeki linkte bulabilirsiniz.

Dagetk, zihinsel engelli veya otistik spektrum bozukluğu olan kişilere hizmet sunan Kårkulla ortak belediye otoritesinin bir parçasıdır. Dağtek’in sunduğu aktiviteler farklı alanlarda çeşitli bölümlere ayrılmıştır.

Gönüllü, sanat ve el sanatları atölyemizde veya yaşam becerileri etkinliklerimizde veya gönüllü isterse her ikisinde de yardımcı olacaktır.

El sanatları atölyesinde gönüllünün rolü, özel ihtiyaçları olan müşterilere tekstil el sanatları çalışmalarında, sanat etkinliklerinde ve her türlü günlük aktivitelerinde destek olmaktır.

Yaşam becerileri faaliyetlerinde gönüllü, danışanların günlük aktivitelerinde destek olacak ve onlara rehberlik edecektir.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Bir ev sahibi aile bulunursa, gönüllü yerel bir ev sahibi ailede konaklayacaktır.

Aksi takdirde gönüllü, Dağtek’in başka bir gönüllüsü ile ortak bir dairede yaşayacaktır. Öğle yemeği Dağtek’te verilecektir.

Diğer yemekler ev sahibi aile tarafından sağlanacak veya gönüllü tarafından pişirilecektir (bu durumda gönüllüye yemek yardımı yapılacaktır). Gönüllünün olası günlük ulaşım masrafları karşılanacaktır.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Varışta eğitim ve Opetushallitus (Fin Ulusal Eğitim Ajansı) tarafından düzenlenen ara değerlendirme eğitimi.

Gönüllüler ayrıca, projeyi koordine eden gençlik değişim organizasyonu Maaimanvaihto – ICYE Finlandiya’nın varış sonrası eğitimi ve ara değerlendirme eğitimine katılmaya davetlidir.

KATILIMCI PROFİLİ

Farklı türde zihinsel engelleri, otistik bozuklukları veya küçük öğrenme güçlükleri olan yetişkinlerle çalışmakla ilgilenen bir gönüllü arıyoruz.

Gönüllünün sosyal olarak aktif, esnek ve toplum yaşamına katılmak için motive olması, yani danışanların yanında olması ve onlarla aktif iletişim kurması önemlidir.

Gönüllünün personel ekibi ile açık iletişim kurması, fikir ve gözlemlerini onlarla paylaşması da önemlidir. Çalışma dili İsveççedir, bu nedenle İsveççe öğrenmek için motive olmak önemlidir.

Başvuru için tıklayınız

Not: Başvuru yaptıktan sonra formda belirtilen mail adresine yollamanız gerekiyor. Linkteki aşamaları uygulayınız.

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version