Site icon Erasmusgram

Finlandiya 5 Günlük Erasmus+ Çalışma Ziyareti Programı

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek , vize masrafları karşılanacaktır.

Seminere toplam 25 kişi katılacaktır.

Proje sonunda Youthpass sertifikası alabileceksiniz.

Program Jyväskylä, Finlandiya’da gerçekleşecektir.

Çalışma ziyaretinin amaçları

Bu çalışma ziyareti, Finlandiya’da Tek Durak Rehberlik Merkezlerinin nasıl tasarlandığını ve yürütüldüğünü görmenizi sağlar.

Bu çalışma ziyaretinde, farklı çoklu hizmet merkezleri modellerinin Fin gençlik çalışmalarıyla nasıl bağlantılı olduğunu ve gençlerin yaşamını nasıl desteklediklerini anlayacaksınız.

Çoklu hizmet merkezleri, gençlerin sosyal içermesini güçlendirmeyi, gençler arasındaki yoksulluğu ortadan kaldırmayı ve istihdam edilebilirliklerini ve performanslarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Çalışma ziyareti, bu merkezlerin gençlik rehberliği çalışmasında farklı sektörlerden farklı profesyonellerin uzmanlık ve becerilerini nasıl bir araya getirdiğini ve merkezlerin ulusal düzeyde nasıl koordine edildiğini gösterir.

Çalışma ziyareti, gençlik rehberliğinde farklı yöntem ve uygulamaları keşfetmeniz için de bir fırsat olacaktır.

Katma değer olarak, Erasmus+ ve European Solidarity Corps Programlarının sunduğu fırsatları ve Avrupa proje fikirlerini ve ortaklıklarını nasıl geliştireceğinizi öğreneceksiniz.

Çalışma ziyareti, yerel Tek Durak Rehberlik Merkezini ziyaret edeceğimiz Jyväskylä’da gerçekleşir.

Kimler başvurabilir?

Büyük bir kişisel ilginiz varsa, ancak gerçek gençlik çalışması ve istihdam alanıyla ilgili bir bağlantınız yoksa, sizi başvurmamaya teşvik ettik. Çalışma ziyareti, kişisel çıkar için kişisel gelişim değil, mesleki ve organizasyonel gelişim amaçlıdır.

Tek Durak Rehberlik Merkezleri nelerdir?

Tek Durak Rehberlik Merkezleri, gençlik rehberliğinde Fin uygulamasıdır. Bu merkezler, Avrupa Komisyonu tarafından gençlerin eğitim, öğretim ve istihdamının desteklenmesi söz konusu olduğunda Avrupa Birliği’ndeki en iyi uygulama olarak belirlendi.

Tek Noktadan Rehberlik Merkezleri, 30 yaşın altındaki tüm insanlar içindir. Gençler, hızlı bilgi almaktan küçük bir soruya kadar, bireysel uzun vadeli rehberliğe katılmaya kadar büyük veya küçük bir sorunla merkezleri ziyaret edebilirler. Gençler, bir bürokratik ofisten diğerine atlamaya gerek kalmadan çeşitli konularda tek bir yerden destek alabilirler.

Tek Noktadan Rehberlik Merkezleri, eğitim, iş bulma, barınma ve sosyal yardım gibi gençlerin kendi yaşamıyla ilgili çeşitli konularda yardım sunar.

Tek Noktadan Rehberlik Merkezlerinin sunduğu hizmetler ve bu merkezlerde çalışan profesyoneller farklı şehirlerde farklı olabilir. Yine de ana fikir, farklı hizmet sektörlerinden profesyonelleri aynı çatı altında toplamaktır.

Kasabanın büyüklüğüne bağlı olarak, merkezlerin farklı miktarda hizmetleri olabilir.

Program 30 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Başvuru için tıklayınız

Exit mobile version