Site icon Erasmusgram

Finlandiya 2 Hafta Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

Bu proje, 2 haftalık Takım gönüllülüğü için farklı ülkelerden 10-12 gönüllüyü Gençlik Merkezi Piispala’ya getiriyor. Gönüllüler 18-30 yaş arasındadır.

 

Gönüllülük döneminin konusu Piispala’da erişilebilirlik. Grup, fiziksel ve sosyal erişilebilirliği iyileştirerek önemli katkılar sağlarken Piispala’ya ve müşterilerimize uluslararasılık getirecek.

 

Katılımcılar önce bir grup olarak bir araya getirilecektir. Birbirlerini tanıyacaklar ve grup çalışmasını birlikte nasıl yapacaklarını öğrenecekler.

Daha sonra erişilebilirlik ilkeleri düşünülecek ve önlerindeki çalışmalar açıklanacaktır. Ekip gönüllülüğü sırasında iki tür görev olacaktır. Biri, Piispala’daki yeni Frisbeegolf sahasının temellerinin atılmasına yardımcı olmaktır.

Frisbee golf sahasında erişilebilir delikler olacaktır. Diğer görev ise Piispala’nın Gençlik Alanı’nın çalışmalarına başlamak ve sosyal ve fiziksel olarak erişilebilir hale getirmektir. Gençlik alanı neredeyse boş bir odadır ve yaratıcılığa, sanata vb. ihtiyaç duyar.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Konaklama ve yemek, gönüllülüğün gerçekleştiği Piispala Gençlik Merkezi’nde karşılanır ve düzenlenir. Gönüllüler 16 Nisan 2023’te Piispala’ya varıyor ve ayrılışları 1 Mayıs 2023’te olacaktır.

 

Gönüllülerin azami seyahat masrafları AB projelerinin Mesafe Hesaplayıcısına göre karşılanıyor. Jyväskylä’ya gönüllü seyahatler ve Piispala, Piispala’ya kiralık otobüs ayarlayacaktır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

İlk gün Piispala’yı, diğer gönüllüleri ve çalışanları tanımak olacak. Gönüllü erişilebilirlik ilkeleri düşünülecek ve önlerindeki çalışmaları açıklayacak ve göstereceklerdir.

 

KATILIMCI PROFİLİ

İlgilenen tüm katılımcıları başvurmaya davet ediyoruz. Farklı ülkelerden katılımcıları seçmek istiyoruz. Katılımcılar 18 – 30 yaş aralığındadır.

Projeye en uygun, buna en çok ihtiyacı olan ve projeye katılma motivasyonu olan katılımcıları seçeceğiz. Açık havada çalışmak, sanat yaratmak ve dekorasyon (gençlik alanı) ve grup çalışması yapmakla ilgilenen katılımcıları tercih ederiz.

 

Gönüllü olmak için temel İngilizce becerilerine ihtiyacınız var. Katılımcıları önce özgeçmişlerini okuyarak ve ardından Teams üzerinden mülakat yaparak seçeceğiz.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version