Site icon Erasmusgram

Fas , Marakeş 7 Günlük Erasmus+ Projesi

Türkiye’den başvurular kabul ediliyor. 18 yaş üstü kişiler başvurabilir.

Projeye katılım sağlayacak ülkelerden katılımcılar: Mısır, Fransa, İtalya, Ürdün, Fas, Romanya, Slovak Cumhuriyeti, İspanya, Türkiye, Birleşik Krallık

31 Mayıs – 8 Haziran 2022 | Marakeş, Fas

 

insan hakları eğitimini geliştirerek ve onu Avrupa-Akdeniz alanındaki dijital çağın mevcut zorluklarına uyarlayarak çevrimiçi ortamdan nefret etme yanıtlarını güçlendirmek için katalizörler olarak hareket edebilirler.

Avrupa’da yaygın eğitim ve genç çalışma sektörü, genç insanlar arasında insan hakları kültürünün yaratılmasında ve sürdürülmesinde hayati bir rol oynamaktadır.

Son zamanlarda siyasi güçlerde yaşanan değişimler, radikalleşmenin artması ve genellikle çevrimiçi olarak ifade edilen hoşgörüsüzlük, genç işçileri insan hakları eğitimini hızlandırmak için yıkıcı araçlar ve yöntemlerle donatma ihtiyacını doğuruyor.

Neyse ki son yıllarda insan hakları eğitimine verilen önem ve kalite standartları arttı.

 

Yine de, bir kavram ve uygulama olarak çevrimiçi insan hakları eğitimi, özellikle gençlerin ekranlarında önemli zaman geçirdikleri ve daha fazla dijital insan hakları öğrenme girişimi için çağrıda bulundukları COVID19 sonrası, hala bebek adımlarında.

Bu bağlamda, genç işçiler, insan hakları eğitimini geliştirerek ve onu dijital çağın mevcut zorluklarına uyarlayarak çevrimiçi ortamdan nefret etme tepkilerini güçlendirmede katalizör görevi görebilirler.

Bu nedenle, ‘Nefretin Ötesinde’ projesi şunları amaçlamaktadır:

О1. Anlatıların hem nefret sahnesine katkıda bulunmadaki hem de çevrimiçi ortamda insan hakları girişimlerini güçlendirmedeki rolünü analiz edin.

О2. Nefret söyleminin çevrimiçi yaygınlığını yansıtmak için GAMMA+ modelini keşfedin ve dijital karşı-anlatı kampanyaları geliştirmek için yaratıcı yaklaşımlarla genç çalışanların becerilerini yükseltin.

 

О3. ‘Nefret söyleminin’ her bir paydaşı için, çevrimiçi nefret söyleminin büyük bir insan hakkı ihlali olarak değerlendirilmesini savunan yönergeler belirleyin ve geliştirin.

О4. Gençlerin çevrimiçi bilgiye ulaşmada eleştirel düşünmelerini geliştirmek için genç çalışanları yenilikçi araçlarla donatın.

 

О5. Benzer zorluklarla karşılaşan Avrupa ve Güney-Akdeniz organizasyonları arasında ağ alanı sağlayın.

Başvuruyu ingilizce yapınız. Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version