Site icon Erasmusgram

Evde Yeni Bir Dil Öğrenmenin En Kolay 10 Yolu

Yeni Arkadaşlar Edinin

Online iletişim ile arkadaş olacağınız birçok platform mevcut. Arkadaşlık kurmak, yabancı bir dil öğrenme açısından en etkili yollardandır. Rahat bir şekilde iletişim kurarak günlük ifadeler ile diyalog kalıplarını da geliştirebilirsiniz.  Italki ve Interpals gibi uygulamalar ile farklı ülkelerden arkadaşlıklar kurmanıza yardımcı ve pratik kurmanızı sağlar.

Gün içinde Kullandığınız Kelimelerle Yabancı Dilde Telaffuz!

Ortalama bir günde 350 civarında farklı kelime kullanıyoruz. Yeni bir dil öğreniyorsak bu kelimelerin telaffuzunu öğrenmek ve hayatımıza monte etmek hem özgüvenimizi artıracaktır hem de yeni kelimeler öğrenerek daha kolay cümle kurmamızı sağlayacaktır.

Çalışma Kartları Oluşturun

Bilinen ve fayda görülen egzersizlerden birisidir. Eğlenceli ve dil öğrenme konusunda size katkı sağlayacaktır. Çalışma kartlarınızı hazırlıyorken ön yüze kelimeyi arka kısma ise o kelimenin açıklamasını yazın. Arkadaşlarınızla bunu eğlenceli bir şekilde diyalog haline getirip birbirinie sorun. Bu şekilde hem kelimeye hem açıklaması konusunda hakim olacaksınız.

 

Kullandığınız Uygulamaların Dilini Öğrendiğiniz Dil Olarak Değiştirin

Günümüzde artık teknolojiyle daha iç içe yaşıyoruz ve sürekli olarak uygulamalarla hayatımızı kolaylaştırıyoruz ya da keyif yapıyoruz. Sürekli olarak bu dile maruz kalmak hem göz aşinalığı hem de o dile karşı düşünme yetisi kazandıracak. Zaman içinde bu dile olan yatkınlığınız artacak

 

Araştırma Yap!

Bir dili öğrenmek istiyorsanız o ülkeye karşı araştırmalar yaparak ilginizi artırın. Bu şekilde hem yeni şeyler öğrenmiş olacakasınız hem de o ülkeye karşı planlar yapmış olacaksınız. Motivasyonunuzu artırarak dil öğrenme konusunda daha fazla adım atın.

Film ya da Dizi İzle

Evde dil öğrenmenin en konforlu yollarından birisi ise yabancı film izlemektir. Film veya dizi izlemek hem dil öğrenmenizi hem o dilin kültürüne karşı bilgi edinmenize yardımcı olacaktır. Özellikle Netflix’te dil öğrenme için eklentiler var onları da yükleyerek çok daha kolaylaştırabilirsiniz. İngilizce dilindeki filmleri ingilizce altyazı ile telaffuzunuzu geliştirebilirsiniz.

 

Kolay Seviyede Kitaplar Oku!

Öğrenmek istediğiniz dil ile yazılan,  başlangıç seviyesinde ilgi alanınıza giren, okuması basit olan bir kitap tercih edin. Kendinizi çok zorlamadan günlük 191-5 sayfa okumak başlangıç için ideal olacaktır. Kelimeleri sesli olarak telaffuz edin. Hafızanızda kalacaktır.

Kendi kendinize Tartışın

Geceleri iç konuşması yapmak milli kültürümüz diyebiliriz. Gün sonu değerlendirmesi, pişmanlıklar vs.  Kendinize bu soruları öğrenmek istediğiniz dilde sorun. Kendinizlesiniz ve en rahat olduğunuz an. Kendisini anlayan kendisine anlatan insan karşı tarafa da öğrendiklerini anlatabilir.

Kendi Sözlüğünü Oluştur!

Öğrendiğiniz kelimeleri not alın. Sürekli olarak her öğrendiğiniz kelimeyi kaydedin. Kendinize ait olan bu sözlükle öğrendiklerinizi hafızaya daha kolay alacak sürekli tekrar edecek ve hayal gücünüzü dış dünyanıza yansıtabileceksiniz.

 

 

Şarkı Dinlemeyi ihmal etme!

Müzik olmazsa olmazımız. Müzik için önemli zaman ayırıyoruz peki bu vakti bu şarkıdan yeni kelimeler öğrenerek değerlendirirsek çok daha faydalı olacaktır. Şarkıdaki ritimle kelimeleri tekrar etmek de fayda var. Bilmediğiniz kelimeleri ise not alın ve öğrenin.

Exit mobile version