Site icon Erasmusgram

Euro Kullanmadan Seyahat Edebileceğin 10 Avrupa Şehri

Euro kullanmadan seyahat edebileceğiniz Avrupa şehirleri hakkında bütün bilgileri bu makalede bulabilirsiniz.

1.Euro Kullanmadan yurt Dışı Seyahati Rotası: Belgrad 

Euro kullanmadan seyahat edebileceğin şehirler arasında Avrupa da Belgrad ilk sırada yer almaktadır. Sırbistan’ın şehri olan Belgrad gece hayatı güzel yemekleri ve en önemlisi ile tarihi açısında ön plana çıkmaktadır. Ülkenin para birimi herkesin bildiği gibi Dinardır. Vize şartı aranmamaktadır.

2.Çek Cumhuriyetin Yolculuğu: Prag

Çek cumhuriyetine giden turistler en önemli başkentlerinden biri olan Prag her ırk ve her düşünceye sahip olan insanların yaşadığını hitap eder. Prag da gezmek isterseniz en ucuz ülke diyebiliriz. Görkemli ve dikkat çekici olan yer sanatsever mabedi yeri ve gotik mimarisiyle ön plana çıkmaktadır. 

3.Tuna Nehri Çevresinde Bir Rüya: Budapeşte

Macaristan güzel ve muazzam kenti olan şehir eğlencesi ya da kültürü ile gözde şehirlerden biridir. Çok ekonomik olmasıyla tercih edilen yerlerden biridir. Türk gezginlere hem ucuz hem de eğlenceli bir seyahat vermektedir. Kültür ruhu diyebiliriz. Tarihi mekanlarıyla sizleri kendine hayran bırakmaktadır. Buraya gitmeyi kesinlikle düşünmelisiniz. Güzelliği Euro sıkıntısı yaşanmadan rahatça gezebilirsiniz. 

4.Romanya’nın Kıpır Kıpır Başkenti: Bükreş

En favori Avrupa şehirlerden biri olan Bükreş gözde yerlerinden biridir. Avrupa’nın gözü kulağı son zamanlarda Bükreş olduğu söylemek yanlış olmaz. Popüler ve bir turizm yeri olan mekan hiçbir şekilde Euro kullanmadan gezme şartına sahipsiniz.

Buradaki para birimi uzun zamandan beri kullanılan rumen leyi dir. Muhteşem ve ihtişamlı müzeleri olarak göze çapan ekonomik Avrupa şehirlerden biridir.

5.Bize Yakından Öte: Saraybosna

Seyahat rotası olan Saraybosna hem tarihi hem de kültürüyle oldukça sempati duyduğumuz yerlerden biridir. Bize yakın ve ucuz olması kesimlikle düşüneceğimiz yerlerden biridir. Burada insanlar kültür gezileri ya da doğa yürüyüşleri için oldukça keyif almaktadır. Para birimi olan Bam oldukça ucuzdur.

Euroya göre daha iyidir. Ucuz bir yer olan Saraybosna sizlere sundukları içecekleri ile konaklama yeriyle inanılmaz tatil fiyatlarını düşünebilirsiniz. 

6. Polonya

Euro kullanmayan bir başka Avrupa ülkesi. Fiyatları Euro kullanan ülkelere nazaran daha uygun. Mimari açıdan seyahatinize keyif katacak olan Polonya, Çekya’ya geçmeden önce ve sonra kullanabileceğiniz dikkate değer bir destinasyon. Para birimi olarak Zloty kullanılıyor.

7.Makedonya – Üsküp

 

Balkanlar’da bütçenizi çok zorlamadan seyahat edeceğiniz güzel şehirlerden Makedonya’nın başkenti Üsküp. Para birimi olarak Makedonya Dinarı kullanılıyor. Vize ihtiyacı gerekmeden seyahat edebileceğiniz Makedonya’da Türkçe bilen birçok esnafa denk geleceksiniz.  Birçok görülecek yeri olan Üsküp haricinde Ohrid’i de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

8. Bulgaristan – Sofya
Fiyatların uygun olması ve ülkemize yakınlığı sebebiyle mutfak kültürünün benzer olması sebebiyle zorluk çekmeyeceğiniz ülkelerin başında Bulgaristan gelmektedir. Para birimi olarak Bulgar levası kullanılıyor. Turistik olarak da ev sahipliği yapan Bulgaristan, hem yaz hem kış sezonunda turistlerin uğrak yeri haline gelmektedir.

Köprüleri, kiliseleri, plajları ve kayak merkezleri ile ilgi odağı olan Bulgaristan’ı uygun fiyatlar ile bütçenizi sarsmadan keşfedebilir güzel anılar biriktirebilirsiniz

 

9.İpek Yolu Üzerinde: Tiflis

Hem endüstriyel hem de kültürel yeri demek yanlış olmaz. Ilıman bir bölgeye sahip olan ve tarihi güzelliğiyle birlikte lezzetleriyle de göze çarpmaktadır. Para birimi olan Laridir. Birçok medeniyetin ev sahipliği yaptığı yerdir. Euro kullanmadan rahatça seyahat edebilirsiniz.  Mimarisiyle, doğasıyla tam bir Avrupa ülkesidir. 

10. Arnavutluk Tiran

Yabancılık çekmeyeceğiniz destinasyonlardan birisidir. Türkçe konuşan insan sayısı fazla.  Para birimi olarak Arnavutluk Leki kullanıyorlar. Yaz döneminde seyahat ettiğinizde tatil yapmak için çok güzel yerleri mevcut. İtalya’dan etkilendiği için mutfağı da gayet tatmin edici düzeydedir.

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version