Site icon Erasmusgram

Estonya’da 11 Ay Gönüllülük Yapmak İster Misiniz ? Tüm Masraflar Karşılanıyor

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta , vize  masraflarınız karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır.  Gönüllü, proje boyunca Estonca dil desteği  alacaktır. Yerel ulaşım kartı verilecektir.

Başvuru için 18-30 yaş arasında olmanız gerekiyor

Projenin son başvuru tarihi yoktur. Ev sahibi kurum başvuru aldıkça görüşmeleri sürdürüyor. Gönüllüler bulunduğu zaman proje için işlemler başlayacaktır

PROJE AÇIKLAMASI

Foundation Maarja Village, öğrenme güçlüğü çeken insanlar için bir yeterlilik merkezidir. Amaç, öğrenme güçlüğü olan kişilerin Estonya toplumunun eşit üyeleri olmalarına destek olmaktır. Gönüllüler, Maarja köyü sakinlerine eşlik ediyor. Onlarla faaliyetler ve atölyeler oluşturmak, onlara günlük faaliyetlerinde yardımcı olmak vb. Salı günleri, gönüllüler kendi inisiyatif projelerini oluşturmak için düşünme günü, öğretmen ve mentor toplantıları ve zamanları vardır. O gün aynı zamanda Maarja köy çalışması etkinlikleriyle bağlantılı olması gerekmeyen öğrenme deneyimleri için kullanılacaktır: yerel topluluğu tanımak ve oradaki etkinliklere katılmak, Estonya ve Estonya halkını tanımak.

KONAKLAMA, YİYECEK VE ULAŞIM HAKKINDA

Gönüllüler, diğer uluslararası gönüllülerle birlikte Maarja Köyü’ndeki bir evde kalacak. Gönüllüye her ay cep ve yemek parası verilmektedir. Ülkeden Estonya’ya gidiş dönüş ulaşım Erasmus + programının mesafe hesaplayıcısına göre karşılanacaktır. Yerel ulaşım kartı verilecektir.

KATILIMCI PROFİLİ

2 gönüllü aranıyor! Maarja Köyü’nün ilkelerinden biri, cinsiyete veya gönüllülerin geçmişine karşı ayrımcılık yapılmamasıdır. Daha önce de belirtildiği gibi, geçmişleri ne olursa olsun tüm adayları memnuniyetle karşılamamızın ana fikirlerimizden biri, farklı zorlukları aşarak ve gençlere vakfımızın değerli üyesi olma imkânları sağlayarak organizasyonumuzu geliştirmektir. Deneyimlerimiz, gönüllünün özel ihtiyaçlar alanıyla daha önce herhangi bir teması olup olmamasının önemli olmadığını göstermektedir. Yaşam tarzımıza ilgi duyan gönüllüleri tercih ediyor. 18-30 yaş.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllü, Estonya Ulusal Ajansı tarafından varışta ve orta vadeli eğitim alacaktır. Her 10 haftada bir, gönüllülük projelerinin ilerlemesini değerlendirmek, hedefler belirlemek, sosyalleşmek ve Estonya’daki yeni yerleri keşfetmek için Estonya’nın farklı bölgelerinde tüm gönüllüler ve koordinatörlerle bir toplantı gerçekleştirilecektir. Başvurmak için bu başvuru formunu doldurun ve ingilizce Europass CV ve motivasyon mektubunuzu ekleyin:

 

Formu ingilizce doldurmanız gerekmektedir https://forms.gle/B1bwSZqR2k2gYZCT8

İlanın resmi adresine erişmek için tıklayınız

Not: Sorunuz olduğu takdirde tairi@nyh.ee adresi ile iletişime geçiniz

Exit mobile version