Site icon Erasmusgram

Estonya Gönüllülük Projesi – Tüm Masraflar Karşılanıyor

Noored Ühiskonna Heaks, “Dayanışma için Maarjaküla” adlı bir Avrupa Dayanışma Programı gönüllü projesini koordine ediyor. Öğrenme güçlüğü çekenler için Maarja Köyü’ne 1 uzun süreli gönüllü arıyoruz.

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek, sigorta masrafları karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Estonca dil desteği verilecektir

Erasmus+ Avrupa Programı ülkelerinden ve Doğu Avrupa ve Kafkas ülkelerinden (Avrupa Birliği ve Türkiye, Makedonya, Beyaz Rusya, Rusya, Ukrayna, Ermenistan, Moldova, Gürcistan ve Azerbaycan) adayların 18-30 yaşları arasında olması gerekmektedir.

Amaç, imkanları kısıtlı insanlara karşı gençler arasında dayanışma yaratmaktır. Yaşamlarının farklı evrelerindeki bireyler arasında bir diyalog oluşturmak, anlayışı, işbirliğini ve bir kez daha dayanışmayı pekiştirmekle ilgilidir.

Tüm bunlar, katılımcıların işgücü piyasasında daha iyi olanaklar sağlamak için becerilerini ve yetkinliklerini geliştirmeleri ve daha hoşgörülü ve örnek bir Avrupa ve dünya vatandaşı olmak için kişisel becerilerini geliştirmeleriyle birlikte gelir.

Projenin faaliyetleri arasında, öğrenme güçlüğü çeken kişilerin kendilerine bakmaları ve bağımsızlıklarını geliştirmeleri için destek olmak, günlerini canlandıracak etkinlikler yapmak ve anları yaşayarak öğrenme ile doldurmak yer alıyor. Ayrıca, gönüllülerin becerilerini, ilgi alanlarını ve hobilerini öğretmek, yaratmak ve eğlendirmek için kullanmak.

 

FOUNDATION MAARJA VILLAGE , öğrenme güçlüğü çeken insanlar için bir yeterlilik merkezi olarak çalışan bir topluluk köyüdür. Amacımız, öğrenme güçlüğü çeken kişilerin Estonya toplumunun eşit üyeleri olmalarına destek olmaktır.

Güney Estonya’da, güzel doğamızın ortasında yer alır. 2004 yazından bu yana 16 farklı ülkeden 100’den fazla uzun vadeli gönüllüye ev sahipliği yaptı. Gönüllüleri ağırlamak, organizasyonumuzun gelişimi ve insanlarımız üzerinde inanılmaz etkiler yarattı.

Süre: 6 ay

Proje 2021 yazında başlanması planlanıyor

Yer: Maarja Küla, Kiidjärve, Tartu’ya yakın

Gönüllü profili

Maarja Köyü’nün ilkelerinden biri, gönüllülerin cinsiyeti veya geçmişine ilişkin herhangi bir ayrım yapmamaktır.

Daha önce de belirtildiği gibi, geçmişleri ne olursa olsun tüm adayları kabul etmemizin ana fikirlerinden biri, farklı zorluklarla karşılaşarak ve gençlerin vakfımızın değerli üyeleri olmalarını sağlayarak organizasyonumuzu geliştirmektir.

Deneyimlerimiz, gönüllünün özel ihtiyaçlar alanıyla daha önce herhangi bir teması olup olmamasının önemli olmadığını göstermektedir. Yaşam tarzımızla ilgilenen gönüllüleri tercih ediyoruz.

Ana faaliyetler

Gönüllüler Maarja köyünün sakinlerine eşlik ediyor. Onlarla etkinlikler ve atölyeler oluşturmak, günlük etkinliklerine yardımcı olmak vb. Perşembe günleri gönüllüler, kendi inisiyatif projelerini oluşturmak için yansıma günü, eğitmen ve mentor toplantıları ve zamanları vardır.

O gün aynı zamanda Maarja köyünün çalışma faaliyetleriyle bağlantılı olmayabilecek öğrenme deneyimleri için de kullanılacaktır: yerel topluluğu tanımak ve oradaki faaliyetlere katılmak, Estonya ve Estonyalıları tanımak. Haftada bir kez Tartu evlerimizde çalışma ve oradaki faaliyetleri destekleme fırsatı vardır.

GÖNÜLLÜ ŞARTLARI

Konaklama:

Konaklama masrafları karşılanmaktadır. Gönüllüler, rahat bir yaşam için gerekli tüm olanaklarla donatılmış Maarja Köyü’ndeki ortak bir evde yaşayacaklar.

ödenek:

Her ay gönüllüye toplam 270€ cep ve yemek parası verilir.

Ev sahibi kuruluşun nihai kararından önce bir Skype görüşmesi düzenlemek için seçilen adaylarla iletişime geçilecektir. Sorularınız olduğu takdirde  tairi@nyh.ee adresine mail yazabilirsiniz

Başvuru formuna ingilizce Europass CV ve ingilizce  motivasyon mektubunuzu ek olarak ekleyin. Başvuru formunu ingilizce doldurunuz.  Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

Başvuru formuna eklemeniz için  ingilizce europass cv ve motivasyon mektubu istenmektedir.

Europass CV hakkında videomuzu izlemek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayınız

Europass CV ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Programın sonunda youthpass sertifikası verilecektir.

Başvuru için Son tarih: 30 Haziran 2021

Exit mobile version