Site icon Erasmusgram

Estonya 2 Farklı ESC Gönüllülük Projesi

Noored Ühiskonna Heaks, “Dayanışma için Maarjaküla” adlı bir Avrupa Dayanışma Birliği gönüllü projesini koordine ediyor. Öğrenme güçlüğü çekenler için 2 gönüllü arıyor.

Erasmus+ Avrupa Programı ülkelerinden ve Doğu Avrupa ve Kafkas ülkelerinden (Avrupa Birliği ve Türkiye, Makedonya, Beyaz Rusya, Rusya, Ukrayna, Ermenistan, Moldova, Gürcistan ve Azerbaycan) adayların 18-30 yaşları arasında olması gerekmektedir.

Amaç, imkânları kısıtlı insanlara karşı gençler arasında dayanışma yaratmaktır. Yaşamlarının farklı evrelerindeki bireyler arasında bir diyalog oluşturmak, anlayışı, işbirliğini ve bir kez daha dayanışmayı pekiştirmekle ilgilidir.

Tüm bunlar, katılımcıların işgücü piyasasında daha iyi olanaklar sağlamak için becerilerini ve yetkinliklerini geliştirmeleri ve daha hoşgörülü ve örnek bir Avrupa ve dünya vatandaşı olmak için kişisel becerilerini geliştirmeleriyle birlikte gelir.

Projenin faaliyetleri arasında, öğrenme güçlüğü çeken kişilerin kendilerine bakmaları ve bağımsızlıklarını geliştirmeleri için destek olmak, günlerini canlandıracak aktiviteler yapmak ve anları yaparak öğrenme ile doldurmak yer alıyor. Ayrıca, gönüllülerin becerilerini, ilgi alanlarını ve hobilerini öğretmek, yaratmak ve eğlendirmek için kullanmak.

VAKIF MAARJA  öğrenme güçlüğü çeken insanlar için bir yeterlilik merkezi olarak çalışan bir topluluktur.

Amacımız, öğrenme güçlüğü çeken kişilerin Estonya toplumunun eşit üyeleri olmalarına destek olmaktır. Güzel doğamızın ortasında, Güney Estonya’da yer almaktadır.

2004 yazından bu yana 16 farklı ülkeden 100’den fazla uzun vadeli gönüllüye ev sahipliği yaptı. Gönüllülere ev sahipliği yapmak, kuruluşumuzun gelişimi ve insanlarımız üzerinde inanılmaz etkiler yarattı.

Yer: Maarja Küla, Kiidjärve, Tartu’ya yakın

Deneyimlerimiz, gönüllünün özel ihtiyaçlar alanıyla daha önce herhangi bir teması olup olmamasının önemli olmadığını göstermektedir. Yaşam tarzımızla ilgilenen gönüllüleri tercih ediyoruz.

Ana faaliyetler: Gönüllüler Maarja köyünün sakinlerine eşlik ediyor. Onlarla etkinlikler ve atölyeler oluşturmak, günlük etkinliklerine yardımcı olmak vb. Perşembe günleri gönüllüler yansıtma günü, eğitmen ve mentor toplantıları ve kendi inisiyatif projelerini oluşturmak için zamanları vardır.

O gün aynı zamanda Maarja çalışma faaliyetleriyle bağlantılı olması gerekmeyen öğrenme deneyimleri için de kullanılacaktır: yerel toplumu tanımak ve oradaki faaliyetlere katılmak, Estonya ve Estonyalıları tanımak. Haftada bir kez Tartu evlerimizde çalışma ve oradaki faaliyetleri destekleme fırsatı vardır.

GÖNÜLLÜ ŞARTLARI

Konaklama:

Konaklama masrafları karşılanmaktadır. Gönüllüler, rahat bir yaşam için gerekli tüm olanaklarla donatılmış Maarja’da ortak bir evde yaşayacaklar.

Ödenek:

Her ay gönüllüye toplam 270€ cep ve yemek parası verilir.

Ulaşım:

Geldiğiniz ülkeden Estonya’ya ve geri dönüş, Erasmus+ programının mesafe hesaplayıcısına göre karşılanacaktır:

Sigorta:

Gönüllünün Cigna Sağlık sigortası olacaktır.

Genel Destek:

Gönüllü, herhangi bir konuda yardımcı olacak ve öğrenme sürecini destekleyecek bir mentora sahip olacaktır.

Haftada bir kez, faaliyetleri analiz etmek ve gelecek haftayı planlamak için personel ve diğer gönüllülerle bir toplantı yapılır. Ek olarak, tüm gönüllüler ve personel ayda bir kez doğamız, kültürümüz ve geleneklerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için Estonya’nın farklı yerlerine geziler yapmaktadır.

Başvuru nasıl yapılır?

Başvuru formunu doldurmanız gerekiyor  ve ingilizce dilinde Europass CV ve motivasyon mektubunuzu forma ekleyiniz.

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

Son tarih: Aralık 2021

Ev sahibi kuruluşun nihai kararından önce bir Skype görüşmesi düzenlemek için seçilen adaylarla iletişime geçilecektir.

Ek sorular için tairi@nyh.ee adresine mail atabilirsiniz.

Resmi ilan adresine erişmek için tıklayınız


Başvuru yaparken  ingilizce europass cv ve motivasyon mektubu istenmektedir.

Europass CV hakkında videomuzu izlemek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayınız

Europass CV ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Programın sonunda youthpass sertifikası verilecektir

Exit mobile version