Site icon Erasmusgram

Estonya 16 Günlük Erasmus+ Projesi

Proje Hakkında

 

Tipu Nature School doğa ve çevre eğitimi alanında çalışan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Okullara ve anaokullarına çevre eğitimi programları sunuyor, çocuk ve gençlik kampları düzenliyor, atölye çalışmaları ve yürüyüşler düzenliyor.

Kuruluşun iki çalışanı, aktif üyeleri ve mekanı sürdürmek, etkinlikler düzenlemek ve yeni faaliyetler geliştirmek için çalışan 2-4 uzun vadeli gönüllü vardır.

Estonya’da, Soomaa Ulusal Parkı’ndaki Viljandi ve Pärnu şehirleri arasında yer alıyoruz. Soomaa Milli Parkı, Orta Estonya’nın güneybatı kesiminde büyük bataklıkların, su basmış çayırların, ormanların ve miras kültürünün korunması için kurulmuştur.

Milli Park, büyük ölçüde insan faaliyetlerinden etkilenmeyen 400 kilometrekarelik bir alana yayılıyor.

Soomaa Ulusal Parkı’nın (Bataklık Ülkesi) Estonya adı, topraklarının yüzde 80’ini, bataklık ormanları ve bataklık ormanlarıyla dolu bataklıkların oluşturduğu gerçeğine atıfta bulunur.

 

Gönüllülere, çoğunlukla ziyaretçi alanının ve yerel yürüyüş parkurunun bakımı ve geliştirilmesi alanında ve aynı zamanda Milli Park alanındaki doğanın korunmasıyla ilgili çok çeşitli faaliyetler sunuyor.

 

Her gün çalışma süresi, günlük boş zaman aktivitelerine ve hava koşullarına bağlı olarak değişebilen yaklaşık 6-7 tam saat olacaktır.

Bu etkinliklerin çoğu açık havada gerçekleştirilecek, ancak hava koşullarını dikkate alınacak. Çalışma, kuruluş başkanı ve uzun süreli bir gönüllü tarafından denetlenecektir.

Olası çalışmalar şunlar olacaktır:

Konaklama

Konaklama basit, küçük köy evin zeminindeki minderlerde ve dışarıdaki grup çadırlarında olacak. İçeride duşlu küçük bir banyo var, başka bir yerde kompost tuvaletler ve dışarıda güneş duşu var.

Çamaşır makinesi var. Kamp boyunca kendi yemeğimizi pişireceğiz. Grup lideri ilk günlerde menüyü hazırlayacak ve yiyecek satın alacak, daha sonra katılımcılar ne pişireceklerini kendileri planlayabilecek ve yiyecek buna göre satın alınacaktır.

Tipu’ya Ulaşım

Varış günü 20 Ağustos, ayrılış 4 Eylül. Vakit yaklaştıkça daha somut bir zaman belirtilecektir.
Kõpu (Viljandimaa) ve Viljandi’den katılımcıları varış günü öğleden sonra/akşam alacak.
Tallinn’den Viljandi’ye otobüs veya trenle ulaşabilirsiniz.

Riga’ya vardığınızda, Pärnu’ya giden bir otobüse biniyorsunuz ve orada Kõpu’da (Viljandimaa) duran Viljandi yönüne giden başka bir otobüse biniyorsunuz. Estonya içindeki otobüslerin tarifeleri çevrimiçi olarak www.tpilet.ee adresinde mevcuttur.

 

Özel gereksinimler

Lütfen işin esas olarak fiziksel ve koşulların basit olduğunu göz önünde bulundurun. Karşılığında güzel bir doğada kalacak ve harika bir projeye katkıda bulunacaksınız!

İş kıyafetleri, yılın bu zamanında zaten oldukça soğuk olabilecek akşam ve geceler için kalın tutacak giysiler, ıslak hava kıyafetleri, uyku tulumu ve yatağı, mayo, havlu getirmeniz gerekmektedir.

Boş zamanlar için bir şömine, bir gitar, masa oyunları, yakınlarda yüzmeye gitmek için nehir var. Ayrıca hafta sonu kano gezisi planlanıyor. Başka bir yerde (yerel) otobüs taşımacılığı ile Viljandi ve Pärnu şehirlerini ziyaret etme imkanı vardır.

Bu kamp, ​​doğaya yakın olmaktan hoşlanan insanlar için mükemmeldir.

 

Finansal destek

Gönüllülere konaklama ve yemek sağlanmaktadır. Ayrıca gönüllülere günlük 4€ cep harçlığı verilecek. 16 günlük hizmet için harçlık toplam 64€ olacaktır. Seyahat masrafları karşılanıyor

Başvuru formu için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version