Site icon Erasmusgram

Erasmusgram’dan Ukrayna’ya uzanan Yolculuk ! Emine Kanlı ile Röportaj

Erasmusgram sayfamızdan, 2 Haziran 2020 tarihinde Ukrayna’da ücretsiz yaz kampı projesini paylaşmıştık. Sayfamızdan gördüğü bu fırsata başvurup kabul edilen ve şu an Ukrayna’da projeye devam eden Emine ile çok keyifli bir röportaj yaptık.

Erasmusgram: Merhaba Emine, bize kendinden bahseder misin ?

Emine Kanlı: Merhabalar ben Emine Kanlı. Karabük Üniversitesinde okuyorum. Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde 3.yılımı bitirdim.


Erasmusgram: Daha önce hiç yurt dışına çıkmış mıydın ? Sanırım yükseklik korkun da var. Öncelikle cesaretinden dolayı da tebrik ederim

Emine Kanlı: Daha önce hiç yurtdışına çıkmadım ama çok istiyordum. Evet ilk defa uçağa bindim . Yükseklik korkumdan dolayı binemiyordum. Ama hayallerimden birini gerçekleştirmek için bunu yapmam gerekti . İşin gülünç kısmı sandığımdan çok çok az korktum😁

 


Erasmusgram: Pandemi sürecinde seyahat etmek seni tedirgin etti mi ?

Emine Kanlı: Evet şuan ülkemizde ve tüm dünyada pandemi sürecindeyiz ve normal olarak vaka sayısı ve ölüm sayısının fazla olmasından dolayı tedirgindim ama proje başkanımız Mykola bana bunun hakkında bir açıklama yaptı ve Ukrayna Pryluky’de vaka sayılarının ülkelerindeki diğer şehirlere göre daha az olduğunu söyledi. Bu benim içimi rahatlatan önemli bir detaydı.


Erasmusgram: Türkiye vatandaşları, Ukrayna’ya kimlik kartı ile giriş yapabiliyor. Kimlik ile mi giriş yaptın ?

Emine Kanlı: Evet. Ben çipli kimliğim ile giriş yaptım


Erasmusgram: Ukrayna’ya giriş yaparken, herhangi bir sorun yaşadın mı ? Ukrayna’ya alınmayan çok kişi oluyor ? Ukrayna’da pasaport kontrolünde ne sordular ?

Emine Kanlı: Hayır yaşamadım 30 dakika kadar bir sürede ülkeye giriş yaptım. Evet sorun yaşıyorlar buraya ne için geldiğin ve istenilen belgeleri eksiksiz getirmen çok önemli . Öncelikle çipli kimlikle giriş yaptığım için bir form doldurdum ve sıraya geçtim. Sıra bana geldiğinde kimliğimi gösterdim ve benden diğer belgeleri istediler. Buraya neden geldiğimi , Covid-19 u kapsayan sağlık sigortamı , gidiş/dönüş biletimi ve kalacağım yerin açık adresini istediler. Proje için geldiğimi söyledim ve mailimi gösterdim. Bu yüzden herhangi bir problem yaşamadım.


Erasmusgram: Şu an Ukrayna’dasın. Süreç nasıl işledi ? Nasıl haberdar oldun ?

Emine Kanlı: Instagram sayfanızdan yani Erasmusgram sayesinde bu projeyi gördüm. Araştırıp proje için form doldurdum ve istenilen özellikleri sağladığım için bana yaklaşık 1 ay sonra dönüş yaptılar . Sonra hazırlıklara başladım. Bunun için size minnettarım.


Erasmusgram: Giderken endişelerin var mıydı ? Şu an aynı endişelerle devam ediyor musun ?

Emine Kanlı: Giderken doğruyu söylemek gerekirse fazlasıyla kaygılıydım. Bir Türk ve Müslüman olarak beni nasıl karşılarlar diye ama hiçbir şey kaygılandığım gibi olmadı. Beni fazlasıyla sıcak karşıladılar ve beni sevdiklerini söylediler. Bende onları çok sevdim. Benim her konuda bakış açıma saygı gösterdiler ve bu beni fazlasıyla sevindirdi.


Erasmusgram: Ukrayna’nın hangi şehrindesin ve havalimanında oraya erişimi nasıl sağladın?

Emine Kanlı: Ukrayna’nın Pryluky şehrindeyim.Beni proje yöneticimiz Mykola havalimanından karşıladı. Metro ve otobüsle şehire ulaştık.


Erasmusgram: Katıldığın projenin konusu nedir ? Proje ne kadar sürecek ?

Emine Kanlı: Bu proje gençlerin eğitim programına katılımı ile ilgilidir. İngilizce öğrenme ve başka ülkelerden gelen gönüllüler ile kültürel tanışma amaçlanır. Karşılıklı anlatma ile bu eğlenceli ve verimli hale getirilir.Ve gün içerisinde sahilde voleybol oynamak gibi çeşitli aktiviteler düzenlenir. Proje 20 Temmuzda başladı 30 Ağustosta sona erecek.


Erasmusgram: Nasıl bir ortamla karşılaştın ? Uyum sağladın mı ?

Emine Kanlı: Çok eğlenceliler. Birbirimize kolay uyum sağladık. Türk deyimiyle hiç yabancılık çekmedim


Erasmusgram: İngilizce seviyen nedir ? Projede iletişim açısından problem yaşıyor musun ?

Emine Kanlı: Benim A2 seviye İngilizcem var. Ama Ukrayna’nın ana dili İngilizce olmadığı için problem olmuyor.Çeviriyle ve hareketlerle birbirimizi kolayca anlıyoruz.


Erasmusgram: Bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

Emine Kanlı: Ben teşekkür ederim


 

Exit mobile version