Site icon Erasmusgram

Erasmus ile Gidebileceğiniz Çok Ucuz 7 Ülke

Erasmus programı öğrencilere farklı kültürleri tanıma, yurt dışında eğitim alma,  yeni insanlarla tanışma gibi çok güzel imkanlar sağlıyor. Bu imkanlarla birlikte alacağınız hibe ile birlikte yurt dışına çıkma şansınızı en çok artıran program olarak diyebiliriz.

Schengen bölgesi için vize almanın en kolay yolu da Erasmus programıdır. Fakat aldığınız hibe ile bir dönem ya da iki dönem boyunca Erasmus için imkanlarınızı kısıtlayabilir, yetmeyebilir.

Bu durumda öğrencilerin en çok dikkat ettiği noktalar ise Euro kullanmayan, ucuz veya alım gücü gibi faktörlerdir.

Erasmus için en ucuz ülkeler hangileridir?

 

Erasmus için Polonya

Peki neden Erasmus en çok Polonya’da tercih ediliyor?

Euro kullanmaması, ucuz olması (Zloti kullanılıyor), Aktivitelerin fazlalığı, tarihsel dokusu,, konumunun merkezi olması, 450 üzeri eğitim veren yükseköğretim kurumu olması, ulaşımın gelişmiş ve kolay olması, partilerin oldukça fazla ve genellikle ücretsiz olması, yemeklerinin lezzetli olması, üniversite ve yurtların iç içe olması en önemli sebeplerdendir.

Erasmus için Portekiz

Ekonomik bir ülke, insanları çok sıcakkanlı ve yardımsever, lezzetli yemekleri, eğlenceli geceleri, dünyanın en çok kullanılan dillerinden birisi olan Portekizce konuşuluyor ve dil öğrenmeye meraklıysanız önemli bir sebep.  Lizbon’da izleyeceğiniz inanılmaz manzaralar sizi bu ülkeye hayran bırakacaktır.

 

Erasmus için Macaristan

Euro kullanmayan ve kendi para birimini kullanan Macaristan ucuz bir ülkedir. Konaklama imkanlarının geniş olması ve Türk esintilerinin hissedildiği Macaristan’da kendinizi yabancı hissetmeyeceksiniz.

Budapeşte’nin güzelliği ve gezebileceğiniz çok fazla yer olması sizi bu ülkeye bağlayacaktır. Avrupanın merkezinde olan bu ülkede eğlence hem ucuz hem fazlaca mevcut. Aktivitelerin fazla olması sıkılmamanızı ve sosyalleşmenizi sağlayacaktır. Sziget Festivaline katılarak şehri daha yakından tanıyıp etkinliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Erasmus için Letonya

Küçük ve iklimce soğuk olan Letonya nispeten diğer kuzey ülkelerine göre daha ucuz.  Doğası ile popüler olan Letonya’da çok fazla göl ve nehir bulunmaktadır.  Letonyalı gençlerin ingilizce bilme oranının yüksek olması sizin için yerel halk ile iletişim konusunda da çok fazla zorluk çekmeyeceğiniz anlamına geliyor.

Erasmus için Çek Cumhuriyeti

Para birimi olarak Euro kullanmayan Çekya, Çek Korunası kullanıyor.  Tiyatro, ulaşım, konser, etkinliklerde ekonomik olarak öğrenci dostu olan bu ülkede kendinizi Erasmus’un içinde rahatça hissedeceksiniz.

Kış sporlarına karşı ilgili iseniz Çekya’da birçok kış sporu yapacağınız fırsat olacaktır. Doğal güzelliklerinin fazla olması ve ulaşımın kolay olması Çekya’yı daha rahat keşfetmenizi sağlayacaktır.  Český Krumlov ve České Švýcarsko’yu ziyaret ederken kendinizi bir masalda hissedeceksiniz.

Erasmus için Romanya

Para birimi olan Euro kullanmayan Romanya, Lei para birimini kullanıyor.

Schengen bölgesine göre daha ucuz bir ülke olan Romanya; doğası ve Türklere karşı sıcakkanlı davranan insanlarıyla gitmeye değer diyebiliriz. Sibiu, Bukreş, Cluj, Braşov, Köstence, Sighișoara’yı gezmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz. ve görülme

 

Erasmus için Rusya

Soğuk ve ucuz bir ülke olan Rusya’yı bu listeye ekleyebiliriz.  Güzel manzaraların olduğu, mimari açıdan çok güzel yapıların bulunduğu Rusya’da Erasmus beklentilerinizi karşılayacaktır.

 

Whatsapp kanalımıza katılarak duyurulardan anında haberdar olmak için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version