Site icon Erasmusgram

Erasmus hakkında bilmediğiniz 10 şey!

Erasmus’u hepimiz isim olarak çok iyi biliyoruz hatta Erasmus yapmışsınız da olabilir . Hayatınızın en popüler ve sevilen bir girişimi olarak da tanımlayabiliriz  ancak Erasmus hakkında  bilmediğiniz 10 şey var.

1- Sadece 3.244 öğrenciyle başladı

Erasmus programı 1987 yılında başlamıştır ve eğitim ve öğretimde en popüler AB programları arasında yer almaktadır. İlk yılında sadece 3.244 öğrenci yurt dışına gitti ve program sadece 11 ülkeyi içeriyordu

– Belçika, Danimarka, Almanya, Yunanistan, Fransa, İrlanda, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya ve İngiltere.

2- Şimdi 10 milyon ve devam ediyor

1987’de öğrenci değişim programı olarak başlayan şey, daha büyük bir şeye dönüştü ve 10 milyondan fazla doğrudan katılımcının hayatını zenginleştirdi. Her yıl 300.000’den fazla öğrenci Erasmus + şemsiyesi altında eğitim görüyor veya eğitim alıyor.

3- Bir isimde ne var? Öyle diyebilirsin, ama görünüşe göre çok!

4- “Mamma Erasmus” ile tanıştınız mı?

İtalyan profesör ve politikacı Sofia Corradi, AB öğrencileri için en önemli uluslararası programın arkasındaki itici güçtür. AB çapında bir üniversite değişim programı için yaklaşık 20 yıl kampanya yürüttü.

5- Erasmus etkisi

Son çalışmalar, Erasmus+ ‘nın hem yurt dışındaki kursları sırasında hem de bittikten çok sonra öğrencilerin yaşam kalitesini ve kariyer beklentilerini artırdığını göstermiştir. Programın yükseköğretime yenilik ve sosyal katılımı teşvik ettiği gösterilmiştir. Dahası, öğrencilerin çalışmalarından sonra ne yapmak istediklerini keşfetmelerine yardımcı olur – daha mutlu bir kariyer için!

Erasmus+ mezunlarının yüzde 80’inden fazlası mezuniyetten sonraki üç ay içinde istihdam ediliyor ve yüzde 72’si Erasmus+ deneyimlerinin ilk işlerini yapmalarına yardımcı olduğunu belirtti. Erasmus+ katılımcılarının  yaklaşık yarısına eğitim aldıkları şirkette bir iş teklif edildi

6- Aileniz için Erasmus? Erasmus her yaş ve yaşam boyu öğrenme içindir.

7- Erasmus’tan Erasmus+ ‘a

Daha önce, Erasmus sadece öğrenci hareketliliğine odaklanmıştı. Ancak Erasmus + tüm öğrencilere, personele, kursiyerlere, öğretmenlere, gönüllülere ve daha fazlasına fırsatlar sunar. Sadece Avrupa ya da Avrupalılarla ilgili değil – Erasmus+ ile dünyanın her yerinden insanlar fırsatlara erişebilir.

8- Bu insanların ortak noktası nedir?

ESA’da Astronot olan Samantha Cristoforetti, uzay uçuşu kayıtlarında epeyce kayıt tutuyor ve uzayda kahve üreten ilk kişidir.
Salvador Sobral, Şarkıcı ve 2017 Eurovision yarışmasının kazananıdır
Tom Bird ; Shakespeare’in Londra’daki Globe Theatre  Sorumlu Yapımcısıdır,
Federica Mogherini ve Jyrki Katainen, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcıları
Carlos Moedas, AB Araştırma, Bilim ve Yenilik Komiseri
Hepsi Erasmus mezunu.

9- Bir milyon (veya daha fazla) Erasmus bebeği mi?

Eski Erasmus öğrencilerinin uluslar üstü ilişkileri olma olasılığı daha yüksektir: Eski Erasmus öğrencilerinin% 33’ünün farklı bir uyruktan partneri vardır, bunun yanında öğrenimleri sırasında evde kalanların% 13’ü; Erasmus öğrencilerinin% 27’si Erasmus’tayken uzun süreli partnerleriyle tanışıyor. Bu temelde, Komisyon 2014 yılında 1987’den beri yaklaşık bir milyon bebeğin Erasmus çiftlerinde doğacağını tahmin etmiştir.

10- Evcil hayvanlarınız için Erasmus?

Yeni ve önemli bir pilot girişimi duyurmaktan gurur duyulmuştu  Evcil hayvanlar için #ErasmusPlus 100 köpek 2019’da tüm Avrupa’da Exchange yapıldı
Exit mobile version