Site icon Erasmusgram

En Kolay Vatandaşlık Veren 7 Ülke

Sadece Türkiye Cumhuriyeti pasaportundan ziyade farklı bir pasaport sizin daha kolay seyahat etmenizi ve birçok hak elde etmenizi sağlayacaktır.

 

Vize problemi yaşamadan sürekli olarak evraklarla uğraşmadan özgür bir şekilde seyahat etmenin yolu daha güçlü bir pasaporta sahip olmaktan geçiyor.

Çifte vatandaşlığın mümkün olduğu, ikinci bir pasaporta sahip olacağınız ülkeler var.

Portekiz’den vatandaşlık olmak diğer ülkelere almaktan çok daha kolay. Portekiz’den alacağınız vatandaşlık ile 185 ülkeye vize ihtiyacı duymadan seyahat edebilirsiniz.

 

Portekiz’den vatandaşlık olmak oldukça kolay. 5 sene Portekiz’de kalmanız yeterli olacaktır. Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşlık verirken zora sokabiliyor fakat Portekiz kolayca size vatandaşlık hakkı tanıyor.

Bunun için de soy bağlantısına ihtiyacınız yok.  Yalnızca senede 7 gün Portekiz’de geçirmeniz yeterli.

 

Gayrimenkul alarak vatandaşlık alabiliyorsunuz. 400.00 Euro değerinde yatırım olmalıdır. Yatırım miktarı ne kadar yüksek olursa vatandaşlık süreci o kadar çabuk işler. Evlilik ile de vatandaşlık alabilirsiniz 3 sene süresince evli kalmalısınız. Ayrıca 1 sene boyunca  İrlanda’da yaşıyor iseniz başvurunuzu yapabilirsiniz.

 

 

Turizm açısından en çok tercih edilen ülkelerden olan Yunanistan’dan vatandaşlık ile AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilirsiniz.  Bunun ise en kolay yolu yatırım ile mümkündür. Minimum 250.000 Euro değerinde bir gayrimenkul almanız gerekiyor. Ayrıca ülkede 7 sene ikamet etmeniz gerekir.

Malta pasaportu da size AB vatandaşı olmanızı sağlayacak güçlü bir pasaporttur.

 

Malta’nın vatandaşlık vermesi için belirli şartları var. Malta’ya bağış ve yatırım yapmanızdır ve bunun karşılığında 15 aya kalmadan vatandaşlığı size veriyor.

 

Hükümete karşılıksız olarak bir defaya mahsus olmak üzere 650.000 Euro bağış ve 150.000 Euro değerinde hisse senedi yatırımı (5 sene boyunca kalmalı). Minimum 350.000 Euro gayrimenkul ya da 5 sene süresince minimum 16.000 Euro değerinde mülk kiralamalısınız.

 

Vatandaşlığı almanın nispeten diğer ülkelere göre daha kolay ülkelerin başında gelmektedir. Macar vatandaşı olmayı düşünüyorsanız  300.000 Euro’luk gayrimenkul almanız gerekiyor. Ayrıca 6 senelik oturum izniniz de olması lazım.

 

Karayipler’de bulunan ve  en uygun ücretle yatırım programını yaparak Dominika Vatandaşlığı alabilirsiniz.  2-3 ay süre zarfını alıyor fakat dünya genelinde 130’dan fazla ülkeye vize ihtiyacı olmadan gidebilirsiniz.

Hükümete 100.000 dolar bağış yaparak ya da 200.000 dolar değerinde mülk yatırımı yaparak Dominika pasaportuna sahip olabilirsiniz.

1984 senesinde hayata geçen bu programla birlikte, yalnızca 3- 6 ay içerisinde ikinci bir pasaport alabileceksiniz.

 

AB ve İngiltere’yi de kapsayan vizesiz seyahat imkanı sağlayan bu ülkenin pasaportu ile seyahatlerinizi daha kolay kılabilirsiniz. Ulusal Kalkınma Fonuna yapacağınız 100.000 dolar bağışla en uygun Karayip programı olarak dikkat çekiyor.

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version