Site icon Erasmusgram

Dünyanın En Etkileyici Sanat Şehirleri

Berlin, Almanya

Berlin, temel olarak sanatın isim olarak karşılık bulacağı bir şehir. Şehir, en büyük ve en iyi sanat galerileri ve müzelerinden bazılarına, aynı zamanda gelişen yaratıcı bir underground sahneye sahiptir. Berlin yıllardır dünyanın sanatçılarının ilgisini çekmektedir. Şehrin sanatsal kısmıyla ilgilenmek için bile seyahat edebilirsiniz.

Berlin’in, ‘Müze Adası’ adı verilen müzelere ve galerilere ayrılmış kendi mahallesi vardır. Daha önce bölünmüş olan bu şehri ziyaret ederken, East Side Gallery görmek mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Grafiti ve duvar resimleri, Berlin Duvarı’nın bir milini kaplayarak, onu dünyanın en büyük açık hava sanat sergisi yapıyor. Tarihte unutulmaz bir an ve hepsi bir arada ücretsiz bir sanat galerisi.

Berlin’de sadece birkaç müzeyi belirtmek zordur. Bu sebepten dolayı sadece en eşsiz müzelerden bahsedeceğiz. Sammlung Boros koleksiyonu, renkli etkileyici resimlerin ve heykellerin sert, yıkık beton duvarlarla kontrast oluşturduğu, dönüştürülmüş bir savaş sığınağının içindeki çağdaş bir sanat müzesidir. Serinlik faktörünü artıran galeri, sadece hafta sonları ve randevu ile açılıyor. Gerçekten farklı bir şey istiyorsanız, me Collectors Room kabile parçalarından gerçek hayattaki kafataslarına kadar korkunç ve sıra dışı sanat eserleri var.

Durban , Güney Afrika

Bu Güney Afrika şehri, aynı zamanda ülkenin ve daha geniş kıtanın eşsiz ve kültürel açıdan önemli parçalarını sergileyen yükselen bir sanat başkentidir. Durban Sanat Galerisi, geleneksel seramik ve heykellerin yanı sıra kabile eserlerini sergiliyor. Çağdaş galeri KZNSA, yeni ortaya çıkan uluslararası ve yerel sanatçılara ev sahipliği yapıyor ve zor konulardan çekinmiyor. Durban, UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nın bir parçasıdır ve görsel sanatın yanı sıra, şehir edebiyata da odaklanır ve her yıl Yazarlık Zamanı Edebiyat Festivali düzenler. Seyahatleriniz sırasında otantik bir hatıra satın almak isterseniz, Afrika Sanat Merkezi mücevher, el sanatları ve çömlek gibi yerel ve etik olarak üretilmiş parçaları satıyor. Tüm bu sanat eserlerini keşfettikten sonra, sahil boyunca yürüyüş yaparak Durban’ın güzel sahil şeridini keşfetmeye zaman ayırın.

Valparaíso , Şili

Şili’nin bu liman şehri, yaratıcılığı tepeden tırnağa hissedeceğiniz bir yerdir ve Şili’nin en iyi sanat şehirlerinden biridir. Kasaba, 2003 yılında bir dünya mirası merkezi haline geldiğinden beri, şehrin her yerinde ortaya çıkan müzeler ve kültürel alanlar ile büyük bir gelişme gösterdi. Şehrin eski hapishanesi bile yerel sanat, tiyatro, müzik ve dansın sergilendiği bir Kültür Parkı’na dönüştürüldü.

Cerro Alegre ve Cerro Concepción mahallelerinde, fotoğrafçıların ve gurmelerin kaybolabileceği renkli evler, sanat galerileri, restoranlar ve barlar bulacaksınız. Yerel Şili ve Latin Amerika sanatına sahip Sala de Arte Wenteche ve etkileyici bir çağdaş yerli ve yabancı eser yelpazesine sahip Galeria Bahia Utopica gibi bu bölgelerde harika müzeler var. Planlamaya başlayın çünkü bu Şili şehri biraz sevgiyi hak ediyor!

Abu Dabi , Birleşik Arap Emirlikleri

Burası dünyanın en iyi sanat şehirlerinden biridir, ancak son birkaç yılda Abu Dabi eşsiz bir Orta Doğu sanat başkenti olarak kendini kanıtlamıştır. Şehir, Kasım ayında sergiler, enstalasyonlar, konuşmalar ve sohbetler ve ses yaratan etkinlikler içeren kendi yıllık sanat fuarını düzenliyor. Abu Dabi’nin her yerinden ve komşu bölgelerden gelen galeriler çalışmalarını sergiliyor.

Gösterişli Louvre Abu Dabi, Mısır eserleri ve Fransız sanatı da dahil olmak üzere dünyanın her yerinden sanat eserleriyle kapılarını 2017’de açtı. Bir şaheserdir ve gezginler için çok popüler bir Instagram noktasıdır. Galeri Warehouse 421, çevreleyen cam duvarlar ve yeşillikler ve baştan sona doğal renk şemalarıyla bir başka çarpıcı sanat sergisi alanıdır. New York Üniversitesi’nin bir kampüsü ve orada en umut verici öğrencileri tarafından oluşturulan sergilerin bulunduğu bir sanat galerisi bile var.

Dünyanın dört bir yanından gelen sanatlarla bir şehrin bu mimari şölenini ziyaret etmek için daha fazla ikna etmeye ihtiyacınız var mı? Önümüzdeki yıllarda bir Guggenheim ve olağanüstü büyük Zayed Ulusal Müzesi açma planlarıyla, sanat sahnesinin daha da büyümesi bekleniyor.

Miami , Amerika

Miami’nin canlı sanat ortamı, dünyanın en prestijli uluslararası sanat fuarlarından biri olan Art Basel’e ev sahipliği yapmaktadır. Sanatsal lezzetlerden oluşan eksiksiz bir menü sunar. Çok sayıda galeri için, 30’dan fazla çağdaş sanat mekanı ve stüdyosu bulabileceğiniz Wynwood Arts District’i ziyaret edin. Burada ayrıca Wynwood Art Walk ile sokak sanatı turuna çıkabilirsiniz.

Ayrıca en iyi modern ve çağdaş sanat eserleri için sahildeki Perez Sanat Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Floransa , İtalya

Rönesans sanatı size göreyse, Floransa tam size göre. Michelangelo, Giotto, Botticelli, Da Vinci ve daha fazlasının başyapıtlarını içeren Uffizi’deki Medici ailesinin devasa koleksiyonunu keşfedin. Rönesans başyapıt turunuzu tamamlamak için, Michelangelo’nun ikonik Davut heykelini görmek üzere Accademia Galerisi’ne gidin.

Çağdaş sanat fikriniz için, “anti-Uffizi” olarak da bilinen Floransa’daki Centro di Cultura Contemporanea Strozzina’yı ziyaret edin. Temalı sergiler aracılığıyla bu galeri, çağdaş İtalyan sanatının en iyilerini sergilemeye adanmıştır.

São Paulo , Brezilya

Brezilya’yı es geçmek mümkün değil tabiki bu listeyi hazırlarken. Brezilya’nın en işlek şehri São Paulo, grafiti ve  sanat galerileriyle ünlü, dünyanın en iyi sanat şehirlerinden biridir. Şehir iki büyük sanat festivaline ev sahipliği yapıyor, SP Arte (her yıl Nisan ayının ilk haftasında düzenleniyor) ve Bienal São Paulo (iki yılda bir). En büyük iki galeri, her ikisi de eski ve çağdaş Brezilya sanatının büyük koleksiyonlarına ev sahipliği yapan São Paulo Sanat Müzesi (MASP) ve Pinacoteca de São Paulo’dur.

Genç yerel halkın ilgisini çeken bir yer arıyorsanız, Galeria Choque Cultural en iyi seçeneğiniz. Şu anda renkli duvar resimleri ile boyanmış ve şehrin yeraltı sanat ortamından önemli sosyal konulara odaklanan eserleri sergileyen eski bir terk edilmiş depo. São Paulo’ya hiçbir ziyaret, bölgenin her santimetresini kaplayan çarpıcı sokak sanatının bulunduğu Beco de Batman’a (Batman’s Alley) uğramadan tamamlanmış sayılmaz.

Barselona , İspanya

Barselona, Museu Picasso’ya ev sahipliği yaptığı için sanatseverler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir; dünyanın en büyük Pablo Picasso koleksiyonlarından biri. Ancak İspanyol merkezinin Picasso’nun yanı sıra Museu Nacional d’Art’ta sergilenen büyük Romanesk, Gotik ve Barok sanat koleksiyonları da dahil olmak üzere sunabileceği çok şey var. Ancak Barselona gezisi, Gaudi’nin mimarisine hayran kalmadan tamamlanmış sayılmaz.

Exit mobile version