Site icon Erasmusgram

Dünyanın En Ucuz 10 Ülkesi

Gürcistan

Gürcistan diğer ülkelere göre daha ucuz. Bizim için de öyle çünkü hem yakın hem Euro kullanılmıyor. Türkiye’ye sınır olan Gürcistan’nın en popüler yerleri ise Batum ve Tiflis olarak öne çıkıyor.

Endonezya

Uçak bileti pahalı olsa da ülkenin ucuzluğu listede olması için yeterli bir sebep. Çok uygun konaklama yöntemleri ve lezzetli yemekleriyle seyahatinizi minime etme imkanınız olacaktır. Ucuz bileti bulduğunuz an kaçırılmayacak fırsat denebilir.

 

Vietnam

Güneydoğu Asya ülkeleri arasında en çekici merkezlerden birisi Vietnam. Hem ucuz hem çok güzel koyları, tapınak ve parklarıyla turizm merkezi halinde olan bir ülke konumundadır.  Tabi bu seyahat için en pahalı kalem ulaşım. Bu yüzden uygun bilet bulduğunuz ilk an değerlendirebilirsiniz.

 

Nepal

Dünyanın en ucuz ülkelerinde sıradaki durak Nepal. Ucuz olmasıyla birlikte tapınakları ve dini ritüellerini görmek istiyorsanız Nepal’i listenize alabilirsiniz. Everest’e tırmanmak isteyen gezginler de Nepal’e gidiyor

Hindistan

Güney Asya’nın en yoğun turist barındıran ülkelerinden olan Hindistan ucuz ülkeler listemizde. Tac Mahal’in bulunduğu bu ülkede yaşam ucuz ve deneyimleyecek çok şey bulabileceksiniz.

 

Kamboçya

Kamboçya’da  deyince Siem Reap şehrini görmek ve dünyanın en büyük tapınak bölgesi olan Angkor Wat ziyaret etmek gerekiyor. Konaklamanın ve alışverişin ucuz olduğu Kamboçya listede yerini alıyor.

Sri Lanka

Sri Lanka Asya ülkeleri arasında gidilmesi gereken en renkli ucuz ülkelerden birisidir. Bu ada ülkesinde tatilinizi yapabilir, tapınakları ziyaret edebilir ve ucuza konaklayabilirsiniz.

Sırbistan

Euro kullanmaması ve vizesiz olması hatta artık kimlikle gidiliyor olması cazip kılan yönlerinden. Ayrıca balkan ülkesi olması ve balkan yemeklerinin lezzetlerinin bulunması hem yöresel yemekler yemenizi hem de konaklama, yemek gibi ihtiyaçlarınızı ucuza getirmenizi sağlayacaktır.

Arnavutluk

Başkenti Tiran olan Arnavutluk vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerden. Ulaşım, konaklama ve yemeğin ucuz olduğu bu ülkede italyanca, yunanca konuşan insanlara sıklıkla rastlayabilirsiniz. Ülke nüfusunun yarısından fazlasını müslümanlar oluşturuyor.

 

Myanmar

Güneydoğu Asya’da yer alan Myanmar en büyük ikinci ülke konumundadır. Oldukça ucuz bir ülkedir. Günlük 5 dolar civarında konaklayabilirsiniz. Dini ritüellerini görebilir farklı bir kültürü tanıyabilme fırsatı elde edebilirsiniz.

 

Whatsapp kanalımıza katılarak duyurulardan anında haberdar olmak için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version