Site icon Erasmusgram

Dünyanın En Çok İlgi Gören 10 Saat Kulesi

Her şehri cazip kılan belirli semboller vardır. Bu semboller içerisinde bir şehri diğer tüm şehirlerden ayıran özel kılan noktalar o bölgenin daha ilgi çekici olmasını sağlar.

İlgi gören 10 saat kulesi herkes tarafından büyük bir beğeni toplamaktadır. Üzerinde yer alan birbirinden farklı işlemeleri ve beğeni toplayan detayları ile her zaman devasa bir izlenim kazanmaktadır.

Ait oldukları dönemden günümüze kadar değerini koruyarak gelmeye başaran bu sanat eserleri bu bölgelerin daha ilgi çekici hale gelmesini sağlamaktadır.

1.Londra- Big Ben

İngiltere’nin başkentinde yer alan Bİg Ben uzunluğu 96 metre olarak bilinen ve konumu itibari hemen her bölgeden ilgi çekmeyi başaran bir görselliğe sahiptir.

Saat çaldığı andan itibaren 15 kilometre gibi uzak bir noktadan kolaylıkla duyulabilmektedir. Kulenin uzun oluşu ve detayları ile herkesin gözdesi haline gelmesi bu bölgede yoğun ilginin oluşmasını sağlamaktadır.

2.Tayland – Chiang Rai

Sesi ve görselliği ile her zaman ilgi çekmeyi başaran bir yapıt olarak tasarlanmaktadır. Bu kule 2008 yılı itibari ile günün akşam saatlerinde birer saat ara ile 19.00’da başlayarak üç kez ışıklı bir şekilde gösteri oluşturmaktadır. İhtişamlı görüntüsü ile bu kule herkesin ilgi odağı olmayı başarmış durumdadır.

3.Malezya- Sultan Abdul Samad Saat Kulesi

En çok ilgi gören 10 saat kulesi içerisinde ihtişamı 118 yıllık bir geçmişe sahip olmaktadır.

Görsel olarak yoğun bir şekilde ilgi çekmeyi başaran bu kule aynı zamanda kubbesi ile ilgi çekmektedir. Kubbesinin altın rengi detayı onu diğer kulelerden ayırmakta ve uzak noktalardan kolayca fark edilmesini sağlamaktadır.

4.Almanya- Münih Glockenspiel

Görsel yapısı ile oldukça dikkat çekici bir görünüme sahip olmaktadır. Bu yapıt görsel olarak 85 metre uzunluğuna sahiptir. Özellikle yıl içerisinde iki kere olacak şekilde mart ve eylül aylarında belirli zaman dilimlerinde müzikli gösteri sunmaktadır.

Gösteriler 12 dakika gibi bir zaman dilimini kaplamakta ve 11.00, 12.00, 17.00 saatlerinde tüm insanlar için hazırlanmaktadır.

5.Türkiye- İzmir Saat Kulesi

Yapılış amacı II. Abdülhamid’in tahta çıkışını kutlamaktır. 25. Yıl dönümünü kutlamak amacıyla yapılan kule sene olarak 1901 yılında inşa edilip bugüne kadar varlığını devam ettirmektedir. Yüksekliği 25 metre olarak inşa edilen bu kule Türkiye içerisinde herkesin ilgisini çekmeye ve turist çekmeye devam etmektedir.

6.Rusya- Spasskaya Kulesi

İtalyan mimar tarafından bu kule yapılmıştır. Dünyanın en güzel 10 saat kulesi olarak bu sıralama içerisinde yer alıp 1491 yılından bu yana yoğun ilgi çekmektedir. Yüksekliği 71 metreye sahip olan kulen inşası ve tasarımı ile günümüze kadar önemini korumaya devam ettirmektedir.

7.İsviçre- Zytglogge Kulesi

Şehrin merkezinde olan kule 1527 yılında inşa edilmiştir. Geçmişi 600 yıllık bir süreci içerisinde barındırmaktadır. Tasarımı ile ilgi çeken bu kule olma özelliğinin yansıra haftanın günlerini, ayları ve yine ilgi çekmeye devam eden ayın fazlarını da göstermesi ile diğer kulelerden bir fark ortaya koymaktadır. En uzun saat kulesi olarak ilgi çekmektedir.

8.Kanada- Montreal Old Port


Yapımı 1922 yılında bitmiş bir kule olarak özelliğini bugüne kadar devam ettirmektedir. Denize yakın bir konuma inşa ettirilen bu kule plaj süresi içerisinde özellikle turistler tarafından ilgi çekmektedir.

9.ABD- San Francisco Feribot Binası

Sembol olarak görülen ve konumu itibari ile merkezde ve çarşının içerisinde yer almaktadır.

Yüksekliği 75 metredir.

10.Çek Cumhuriyeti- Prag Astronomik Saat Kulesi

Dünyanın en eski saat kulesi olması ve günümüzde hala çalışabilme kapasitesine sahip olması ile ilgi çekmektedir. Ziyaret edilmesi açısından dünyanın en fazla ziyaret çeken saat kulelerin başında gelmektedir. Şehrin merkezinde bulunmaktadır.

Bu saat kulesinin güzel ve hüzün içeren hikayesini araştırmanızı tavsiye ederiz.

Exit mobile version