Site icon Erasmusgram

Dünyadaki orman seslerini dinleyeceğiniz interaktif proje: Kaz Dağları Haritada var

Dünyadaki  ormanlık alanlardan çıkan sesleri merak ettiniz mi hiç

Geliştirilen interaktif bir proje ile  oturduğunuz yerden ormanlardan gelen  sesleri duymak için yolculuğa çıkma fırsatı !

İngiltere’de gerçekleşen Timber Festivalinde geliştirilen Orman Sesleri (Sounds of the Forest) projesinin kapsamı dahilinde  kaydedilen sesler haritaya aktarıldı.

Listede Türkiye’den Kaz Dağları da  var

Altın madeni projesi ile gündeme gelen Kaz Dağları da listede mevcut.

Festival ortaklarından Wild Rumpus’un yönetmenleri Rowan Cannon ve Sarah Bird, bu harita sunulurken büyük bir heyecana sahip olduklarını söylediler. “Temmuz ayında bizzat birlikte olamasak da bu bize farklı bir şekilde bir araya gelme fırsatı veriyor. Bu yüzden, dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın, bir ormanlık alanı ziyaret edin, yaprakların altında enerji toplayın ve ormanın seslerini kaydedin. ”

Wild Rumpus, gelecek yıl yapılacak olan etkinlikte 4 müzisyenin kayıtları kullanıp parçalar oluşturulmasına izin vereceği planlıyor. Bu çalışmayla  müzik piyasasına sunularak 2021 senesinde  Timber Festivalinde sunulacağı belirtildi.

Orman seslerini dinlemek için tıklayınız

Projeye herkes katılabilir.

Projeye katılmak için kendi yerel ormanınızdan  bir dakikalık kaydı almanız yeterlidir.

Gönderiye, çekildiği  yerin bir fotoğrafı eklenir ve bazı kullanıcılar klipte duyabileceğiniz kısa bir açıklamayı yapmaktadır.

Kayıtların çoğunluğu Avrupa’da bulunan yerlerden gelmektedir fakat daha fazla insanın kendi bölgesinde bulunan ormanlık alanın seslerini kaydettikçe haftalık periyodlarda güncelleniyor ve haritaya eklenmektedir.

Şimdiye dek Antarktika haricinde  her kıtadan orman sesleri  bulunuyor.

Exit mobile version