Site icon Erasmusgram

Dünya Bankası Yaz Stajı 2021 | Tüm Masraflar Karşılanıyor

Tamamen Finanse Edilen Dünya Bankası Yaz Stajı 2021 için başvurular açılmıştır.

Dünya Bankası Stajı Amerika Birleşik Devletleri’nde Dünya Bankası HQ Washingon DC’de yapılacaktır.

Staj hakkına sahip olmak için, adayların bir lisans derecesine sahip olmaları ve Lisansüstü eğitim programına kayıtlı olmaları gerekir ( Yüksek lisans veya doktora derecesi almak).

Yaş sınırı yoktur.

Akıcı bir İngilizce bilgisi gereklidir. Fransızca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Portekizce ve Çince gibi dillerin bilgisi olması avantaj sağlar. Bilgi işlem becerileri gibi diğer beceriler avantajlıdır.

İş yerindeki çeşitliliğe değer veriliyor ve farklı profesyonel ve akademik geçmişe sahip tüm nitelikli bireyleri, özellikle de kadınları başvurmaya teşvik ediliyor. Amaç dünyadaki en iyi yetenekleri çekmek ve işe almaktır.

EK BİLGİLER

Dünya Bankası Staj Programı tipik olarak şu alanlara yönelik adaylar arar: Ekonomi, finans, insani gelişme (halk sağlığı, eğitim, beslenme, nüfus), sosyal bilimler (antropoloji, sosyoloji), tarım, çevre, mühendislik, şehir planlama, doğal kaynak yönetimi, özel sektör gelişimi ve diğer ilgili alanlar; veya Kurumsal destek (Muhasebe, İletişim, İnsan Kaynakları Yönetimi, Bilgi Teknolojisi, Hazine ve diğer kurumsal hizmetler).

Dünya Bankası, tüm Stajyerler için bir saatlik maaş öder ve uygun olduğu durumlarda müdürün takdirine bağlı olarak 3.000 ABD Dolarına kadar seyahat masrafları için bir ödenek sağlar.

Stajyerler kendi barınmalarından sorumludur. İş ihtiyaçlarından hareketle, çoğu Stajyer pozisyonu Washington, DC’de ve birkaç diğer WB ülke ofislerinde bulunmaktadır.

Genellikle staj fırsatları en az dört haftadır.

WB Stajı yılda iki kez sunulmaktadır:

• Yaz Stajı (Mayıs – Eylül): Başvuru dönemi her yıl 1 Aralık – 31 Ocaktır.
• Kış Stajı (Kasım – Mart): Başvuru dönemi her yıl 1-31 Ekim’dir.

Tüm başvurular çevrimiçi olarak ve ilgili başvuru döneminde yapılmalıdır. (E-posta ile başvuru kabul edilmiyor.)

J1 vizesi sahiplerinin Dünya Bankası’nda işe veya ücretsiz staj yapmaya başlamadan önce yurtdışında bir G4 vizesi almaları gerekir.

Son başvuru tarihi 31 Ocak 2021

Başvuru süreci detayları ve Başvuru için tıklayınız

Exit mobile version