Site icon Erasmusgram

Danimarka , Sigerslev 6 Gün Erasmus+ Projesi

Hangi ülkelerden katılımcılar yer alacaktır?

Danimarka, Bulgaristan, Kıbrıs, Litvanya, K.Makedonya, Portekiz, Yunanistan, Türkiye, İtalya

 

Proje Hakkında

Projenin ana hedefleri şunlardır:

– Katılımcılara medya okuryazarlığı ve eleştirel düşünme kavramlarının tanıtılması – tarihsel geçmişe dönük, temel kavramlar, teori ve pratik, temel ilkeler vb.

 

– Medyanın milliyetlere, etnik azınlıklara ve diğer hassas gruplara karşı nefreti, önyargıyı ve stereotipleri teşvik etmedeki rolü tartışılacak ve anlaşılacaktır.

 

– Bir dizi yaygın eğitim yöntemi aracılığıyla katılımcılar arasında medya okuryazarlığının ve eleştirel düşüncenin geliştirilmesi.

Özel yazılımlarla işlenmiş fotoğraf ve videoları tanıma becerileri geliştirilecektir. Sahte videoların oluşturulmasında yapay zekanın rolü araştırılacak.

 

– Hareketliliğe katılanlar, ülkelerindeki sahte haber ve yanlış bilgi örneklerini paylaşacak ve sorunun üstesinden gelmek için ulusal düzeyde iyi uygulamaları tartışacak.

 

– Avrupa Birliği’nin dezenformasyonla mücadele stratejisine özel önem verilecektir. Avrupa ve küresel düzeydeki iyi site örnekleri incelenecektir.

“Truth Seekers”

01.12 – 08.12.2023 Sigerslev, Danimarka

– Gençlik çalışanları, dezenformasyon ve sahte haberlerle mücadele etmek için gençlere ve özellikle de daha az fırsata sahip olanlara yönelik yerel kampanyalar şeklinde kendi stratejilerini geliştirecekler.

– Medya okuryazarlığı ve eleştirel düşünmeyi teşvik etmeye yönelik yeni yaygın eğitim araçları ve yöntemleri oluşturmak. Proje sırasında oluşturulan yaygın eğitim araç ve yöntemleri gençlik çalışanları tarafından gençlerle yapılacak çalışmalarda kullanılacak. Propagandanın birincil hedefi olan ötekileştirilmiş ve dışlanmış gruplardan gelen dezavantajlı gençlerle çalışmanın resmi olmayan yöntemlerine özel önem verilecektir.

– Katılımcılar, eğitim kursu sırasında deneyimli eğitmenlerin yardımıyla kendi Erasmus+ projelerini yazma fırsatına sahip olacaklar. Bu onların program hakkındaki bilgilerini ve anlayışlarını derinlemesine geliştirecektir.

– Erasmus+ programı kapsamında gelecekteki ortak projelere temel oluşturacak, Avrupa düzeyinde yeni bir STK ağı kurmak.

ÇALIŞMA METODLARI

● Yaygın eğitim yöntemleri;
● Yaparak öğrenme yöntemi;

● Birbirinizi tanımaya yönelik buz kırıcılar ve takım oluşturma oyunları;

● Çalıştaylar rehberli ancak tartışmalı tartışmalara yer bırakacaktır;
● Simülasyon, pratik çalışma, beyin fırtınası, etkileşimli sunumlar

 

1-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Masraflar karşılanıyor.

 

Bilgi paketi ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version