Site icon Erasmusgram

Çek Cumhuriyeti , Prag’da “The Star of Europe” Eğitim Kursu

Star of Europe eğitimi ile gençlik değişimi projelerinin yaşam döngüsününe dair tüm süreçleri ve değişim organizasyonları için “Star of Europe” materyallerinin nasıl kullanıldığını öğrenebilirsiniz
Ev sahibi kurum: Dům zahraniční spolupráce / Erasmus+ Mládež CZ
Proje tarihleri: 29 Kasım – 3 Aralık 2021
Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.
Program hakkında detaylı bilgi aşağıda yer almaktadır
—————————————-

GERÇEK Gençlik Değişimlerinin Nasıl Yapılacağını Öğrenin!

Gençlik değişimleri hakkında daha önce ne duyduysanız veya daha önce nasıl düzenlediyseniz, bu eğitim size gençlik değişimlerini olması gerektiği gibi nasıl yapacağınızı öğretecek!

Gençleri kendi projelerini başlatmaları ve yürütmeleri için nasıl destekleyeceğinizi öğreneceksiniz, ancak onlar için proje yapmayacaksınız.

Katılım ve ortaklığa odaklanın

Bir gençlik değişiminin orijinal fikri, katılımcı ülkelerdeki genç grupları için uzun vadeli bir öğrenme sürecidir. Gençler, bir proje için fikir ürettikleri, konuyu seçtikleri ve programı için etkinlikleri tasarladıkları bir sürece dahil olurlar.

Faaliyetleri doğrudan kendileri yürütürler ve diğer gençler ve akranları için yaygınlaştırma faaliyetleri planlarlar.

Sürecin her adımı öğrenmeyle ilgilidir – süreçte ne kadar çok genç aktif rol alırsa, o kadar çok yeni öğrenim durumuyla karşılaşır.

The Star of Europe’da, gençlik değişim projelerinin tüm adımlarına dalacağız. gençlerin bir projenin her seviyesinde nasıl aktif rol alabileceklerini ve bu süre boyunca nasıl farklı şeyler öğrenebileceklerini görün.

Ayrıca, her bir katılımcı ülkedeki gençlerin sürecin ana parçası olup olamayacaklarına da bakacağız – böylece tüm gençlik grupları için eşit öğrenme fırsatları sağlamak, ancak yalnızca birine ev sahipliği yapmak için değil.

Kaç tane gençlik değişiminin organize edildiğinin aksine, gençlik değişimlerinin orijinal fikrini desteklemek ve gençlik değişimlerinin yetişkinler tarafından gençler için planlanan projeler değil, gençlerin kendi projeleri olmasına izin vermek istiyoruz.

Sürecinizi destekleyen dijital materyal

The Star of Europe, daha önce üretilmiş basılı materyallere dayanan kendi kapsamlı dijital materyallerine de sahiptir. Artık bu malzemelerin her ikisi de yan yana var ve dijital malzemeler her zaman ortaklarla ve gençlerle birlikte kullanılmak üzere mevcut.

Her adımda, gençlerin proje planlamasının farklı unsurları üzerinde çalışırken kazanabilecekleri Öğrenme Rozetleri bulunur. Rozetler size sürecinizdeki ilerlemeyi gösterir ve gençlerin katılımlarını görmelerine yardımcı olur.

Süreçten sonra rozetler size ve gençlere hangi öğrenme deneyimlerini Youthpass’lara ileteceğinizi görmenize yardımcı olur.

Eğitim sırasında dijital materyaller kullanılacak, böylece katılımcılar gençlerle çalışmak için eve döndüklerinde bunları nasıl kullanacakları konusunda deneyim kazanacaklar.

Nelerin mevcut olduğunu görmek veya Star of Europe materyallerini kullanmaya başlamak istiyorsanız, lütfen starofeurope.eu adresini ziyaret edin.

Amaç ve hedefler

“The Star of Europe” un amacı, bir gençlik değişim projesinin neler içerdiğine dair kapsamlı bir anlayış elde etmektir – fikirden, bir projenin ihtiyaç değerlendirmesinden takip faaliyetlerine kadar. Daha spesifik olarak, ana hedefler şunlardır:

Bir gençlik değişim projesinin yaşam döngüsünün tüm mantığına aşina olmak

Gençlerin gençlik değişimlerine tam katılımının değerine ilişkin anlayışı artırmak

Gençlik değişimlerinde gençlerin öğrenme fırsatlarının farkına varmak

Eşit ortaklığa ekstra önem vermek ve ortakları projeyi birlikte planlamaya, hazırlamaya, uygulamaya ve raporlamaya teşvik etmek

Gençlik değişimlerini desteklemek için bir araç olarak bir Avrupa Star dijital platformunu tanımak

Yeni gelenler ve deneyimli grup liderleri için eğitim

Gençlik gruplarıyla düzenli olarak, profesyonel veya gönüllü olarak çalışıyorsanız, bu eğitime iyi bir katılımcısınız.

Bir gençlik çalışanı, gençlik lideri veya grup lideri olarak, halihazırda ilgilenen bir grup genç veya bir fikriniz var, ilgilenecek bir grubu nasıl bulacağınız.

Yeni gelen biri veya halihazırda gençlik değişimleri organize etmiş, ancak daha önce projelerin planlamasına gençleri dahil etmemiş biri olabilirsiniz.

18 yaşından büyük olmanız gerekecek. Doğrudan bir grup gençle çalışan ve gelecekteki projeler için ortaklıklar kurmak isteyen başvuru sahiplerine öncelik veriyoruz.

Eğitim çevrimiçi olarak gerçekleşir ve 9:30 CET ile 12:30 CET arasında altı sabah çalışacağız. Aralarında aralarla iki seans ve günün kapanışı vardır.

Çekya Ulusal Ajansı (Dům zahraniční spolupráce / Erasmus+ Mládež CZ) tarafından  düzenlenen bu eğitime katılmak için 21 Ekim 2021’e kadar başvuru yapabilirsiniz.

Resmi adresine erişmek ve başvuru yapmak için tıklayınız

Exit mobile version