Site icon Erasmusgram

Çekya , Pribor Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında

Ev sahibi kurum Çek Cumhuriyeti’nde ücretsiz demokratik ilkokul ve anaokuludur.

Turkuaz, Teal organizasyon ilkelerine dayanıyor. Katılımcının yabancı dili ve kültürü ile öz-yönetimli eğitim ortamını geliştirmek için gönüllüler aranıyor.

Gönüllünün öğrencilerle iyi İngilizce iletişim kurabilmesini bekliyor.

Gönüllüler okul yaşamında yer alacak, sabah çemberinden başlayarak okul etkinliklerinin ayrılmaz bir parçası olacak, ardından binamızın içinde ve dışında yapılan dersler ve etkinlikler olacak.

Katılımcılar, okul topluluğunun günlük görevlerine dahil edilecektir. Genellikle 8:30’da başlayıp en fazla maks. 16:00 Gönüllüler, yaygın ve yaygın eğitimden deneyim kazanacak ve aynı zamanda kendi bilgi ve deneyimlerini okul ruhuna taşıyacaktır.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, okulun yeni alınan binasında konaklayacak. Oda, yatak ve çarşaflar, duş ve klozet ile eksiksiz bir şekilde donatılmıştır ve kışın ısıtılmaktadır.

20 dakikadan az. Pribor’un sakin ve küçük bir kasabasındaki mevcut okul binasından yürüyün.

Katılımcılar konaklama yerinde kendi kahvaltılarını kendileri hazırlayabilirler, hafta içi öğle yemeği okulda servis edilir ve akşam yemeği yine kendi hazırlıklarına kalmıştır.

Kasabada küçük dükkanlar ve bir süpermarketin yanı sıra bazı restoranlar bulunmaktadır. Güzel bölgemiz çeşitli serbest zaman aktiviteleri sunmaktadır.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Katılımcılar şiddet içermeyen iletişim, kolaylaştırma, arabuluculuk ve diğer çatışma çözümü teknikleri konusunda eğitileceklerdir.

Ayrıca etkinliklerin yönetimi, gezilerin organizasyonu gibi farklı görevlerde öğrenciler ve yetişkinlerle işbirliği yapmayı öğreneceklerdir.

Özyönetimli eğitimi deneyimleyecekler ve böylece özgür ve demokratik ilkeleri içselleştireceklerdir. Hayal güçlerini, yaratıcı ve sosyal becerilerini geliştirecekler, ör. takım halinde çalışmak, sorumluluğu paylaşmak. Son olarak, eşit haklar ve fırsatlar ortamında özgüvenleri artacaktır.

KATILIMCI PROFİLİ

Okulun teşvik ettiği değerlerle aynı değerlere sahip, özgür ve demokratik yaklaşıma sahip, açık fikirli ve açık kalpli bir kişi aranıyor.

Kimler kültürlerini ve dillerini bizimle paylaşmak isterler.

Bilgilerini daha sonra sosyal arka planlarına yaymak ve böylece bir Avrupa vatandaşı olarak insani değerlerin refahı için ortak alanı desteklemek için öğrenmek ve kendini geliştirmek için çaba gösterecek olan.

Çocuklarla (6-15) vakit geçirmeyi seven, onlarla oynayan, onlara ilham veren ve sırasıyla ilham alan biri aranıyor.

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version