Site icon Erasmusgram

Çekya , Prerov 7 Günlük Gençlik Değişimi

Türkiye’den 5 katılımcı aranıyor!

 

Prerov, Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleşecek Erasmus+ Youth Exchange “There Is No Planet B” projesine davetlisiniz!

Planet Earth, dünya nüfus artışının mevcut ritmine dayanamaz. İnsan davranışının yüzeyselliği artık sürdürülebilir değil ve sürekli olarak Dünya’yı tehlikeye atıyor.

Kirlilik, bir bütün olarak insanlık ve çevre üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Çevresel bozulmaya, insan sağlığı sorunlarına, küresel ısınmaya, ozon tabakasının delinmesine, verimsiz arazilere ve daha fazlasına yol açar. Bu nedenle, bir çare bulmak en önemli önceliktir.

 

Avrupa Yeşil Anlaşması ile uyumlu olarak, “B Gezegeni Yok” projesinin temel amacı, sürdürülebilir davranan ve ekolojik girişimlerde yer alan insan sayısını artırmaktır. Projenin temel amacına ulaşmak için aşağıdaki hedefler belirlenmiştir:

1) yaygın eğitim kullanarak ekoloji (hava ve su kirliliği) konularında bilgilendirici çalıştaylar düzenleyerek gençlerin akılcı ve eleştirel düşünmelerini geliştirmek;

2) insanların çevreyle ilgili alışkanlıklarının en yaygın olumsuz sonuçlarını belirlemek ve bununla başa çıkmanın yollarını bulmak;

 

3) eko-sürdürülebilir bir davranışı teşvik ederek en az 50.000 kişiye (sosyal medyada ve yüz yüze) ulaşmak;

4) Avrupa ve Afrika’daki iyi ve kötü çevre uygulamalarını paylaşmak;

5) çevre dostu girişimler düzenleyerek katılımcı ülkeler arasında gençlerin işbirliğini artırmak.

 

Hedeflenen gençler, çevre sorunları ve olası çözümler hakkında bilgi edinmek, bilgilerini başkalarıyla paylaşmak ve yerel topluluklarını yenilemekle ilgilenenlerdir.

Hareketlilik sırasında, katılımcılar iyi uygulamaları paylaşmak, konu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve süregelen çevre sorunları ve bunlarla başa çıkma yolları hakkında farkındalığı artırmak için somut eylemlerde bulunacaklardır.

Genel olarak, yalnızca aktif katılımı teşvik eden NFE yöntemleri kullanılacaktır.

Projenin en büyük etkisi tüm katılımcılarına yöneliktir.
Gençler, Avrupa ve Afrika’daki mevcut çevresel durum hakkında bilgilendirilecek; böylece çevre sorunlarına karşı farkındalıklarını artıracak ve insanların çevreyle ilgili alışkanlıklarının en yaygın olumsuz sonuçlarını tespit edeceklerdir.

Aynı zamanda, katılımcılar çevre sorunlarının üstesinden gelmenin yollarını öğrenecek ve kirliliği ve iklim değişikliğini azaltmaya katkıda bulunan bir dizi iyi uygulamayı öğreneceklerdir.

Doğal olarak, doğaya ve sunduğu şeylere daha da yakınlaşarak çevre dostu bir yaşam tarzı izlemenin yolunu bulacaklardır.

📆 Tarih: 30 Haziran – 8 Temmuz 2022

🏩 Yer: Prerov, Çek Cumhuriyeti

📌 Ülkeler: Litvanya, Türkiye, Cezayir, Tunus, Çek Cumhuriyeti, Fas

👤Katılımcı sayısı: 5

🔊 Dil: İngilizce

🎂 Yaş: 20-30

✅ Son Başvuru Tarihi : 03.06.2022 – 21:00

✅ Konaklama, 3 öğün yemek ve projeyle ilgili diğer harcamaların %100’ü Avrupa Komisyonu tarafından karşılanmaktadır

✈ Seyahat bütçesi 275€’ya kadardır.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version