Site icon Erasmusgram

Çekya , Prag 4 Günlük Erasmus+ Seminer

Çekya – Prag Seminer

29 Kasım – 2 Aralık 2022 | Prag, Çekya

Bu seminerin amacı, gençlik çalışanlarını genç mültecileri faaliyetlerine dahil etmeleri veya faaliyetlerini mültecileri desteklemenin bir yolu olarak kullanmaları için desteklemek ve motive etmektir.

Bu amaca ulaşmak için, genç göçmenlerin başarılı entegrasyonu (sadece değil) için hayati önem taşıyan konularla ilgili deneyimlerini paylaşacak olan köklü Çek STK’ları ile oturumlar yapılacaktır.

Bu, dil engeli, nefret söylemi veya travmatik durumlar yaşamış olabilecek insanlarla nasıl konuşulacağı gibi temaları içerecektir.

 

Uzmanlarla yapılan oturumların yanı sıra, katılımcılar arasında Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı programları dahilinde gelecekte işbirliğine yol açabilecek paylaşım ve ağ oluşturma için alan sağlanacaktır.

 

Daha önce de belirtildiği gibi, bu eğitim kursu çoğunlukla mültecilerle çalışmanın özelliklerine odaklanır ancak genel olarak göçmen geçmişi olan gençlerle çalışan gençlik çalışanları için de faydalı olabilir.

Beklenen sonuçlar:

 

Genç mülteciler ve göçmenlerle nasıl çalışılacağı konusunda bilgi ve anlayışı artırmak

İlham almak ve motive olmak için

Uluslararası bağlantılar kazanmak için

 

 

Bu seminer ESC ve Erasmus+ Gençlik Programı ve ortak ülkelerden katılımcılara açıktır. Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.

 

Ek Bilgiler:
Varış günü: 29.11.2022
Program 30.11 -2.12.2022
Eğitimi 2.12.2022 saat 14:00 civarında bitirilmesi bekleniyor.

 

Çek Ulusal Ajansı, üç gece konaklamayı (29.11’den 2.12.2022’ye kadar) ve etkinlik sırasındaki tüm öğünleri karşılayacaktır.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version