Site icon Erasmusgram

Çekya , Prag 23-24 Mayıs Erasmus+ Eğitim Kursu

Eğitim Kursu

23-24 Mayıs 2022 | Prag, Çek Cumhuriyeti

Merak ediyor musunuz: Zor durumlarda gönüllülerle ne yapmalı? Onlarla başa çıkmalarına nasıl yardımcı olunur? Gönüllüleri zihinsel sağlıkları ve esenlikleri konusunda nasıl destekleyebilirim?

Mayıs ayında iki gün boyunca bu konuyu farklı açılardan ele alınacaktır.

 

Bu eğitim kursunun amacı, gönüllülerin ruh sağlığı ve esenliği konusuna ışık tutmak ve projelerinin farklı aşamalarında gönüllülerin ruh sağlığını desteklemek için olası stratejileri tartışmaktır.

Görevler:

Avrupa Dayanışma Birlikleri koordinatörlerini ve akıl hocalarını ruh sağlığı konusunda biraz bilgi ve anlayışla donatmak

Proje döngüsünün farklı aşamalarında gönüllülerin ruh sağlığı konusuyla nasıl çalışılacağını öğrenmek (örneğin, gönüllülerle ilk görüşmede ne sorulmalı)

Proje döngüsü boyunca zorlu veya acil durumları çözmede katılımcıları güçlendirmek.

Ne yapacağız:

genç nüfusta ruh sağlığı hakkında bazı veriler elde edin

iyi uygulamaları tartışmak

Konuyu farklı proje aşamalarında gönüllülerle ele almak için ipuçlarını tartışın (örn. başvuru sahipleri ile görüşme, hazırlık aşaması, projede bir kriz vb.)

Acil durumları önlemek veya çözmek için stratejileri tartışmak ve planlamak

Eğitmenler: Her iki eğitmen Dorota Madziová ve Lucie Příšovská, birkaç yıldır Çek NA için gönüllülük projelerine katılan gönüllüler ve kuruluşlar için eğitim kurslarına katılmıştır.

Becerilerini ve uzmanlıklarını çalışma alanlarında birleştirecekler:

Dorota bir kariyer danışmanı ve psikoterapisttir ve insanlara yaşam yolculuklarında rehberlik eder. Lucie bir beden ve ses koçudur ve hareket ve sesle çalışarak öz farkındalık, ifade ve bağlantıya odaklanır.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version