Site icon Erasmusgram

Çekya başkenti Prag’da 10 Ay Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında  seyahat masrafları, konaklama , yemek masrafları karşılanmaktadır.

Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır.

Çekçe yerel dil desteği verilecektir.

AB üye ülkelerinden veya katılımcı ülkelerden 3 gönüllü seçilecektir.

Çek Cumhuriyeti Prag’daki alternatif bir ilkokulda 10 aylığına projeye dahil olacaktır

Proje 1 Eylül tarihinde başlıyor, 2022 haziranda sona eriyor.

Bu projenin birkaç amacı var. Okul alternatif okullar zincirinin bir parçasıdır.

Yaklaşımları üç temel değerimize dayanmaktadır – Özgürlük, Sorumluluk ve Dayanışma.

Çocuklarımızın farklı düşünen, farklı görünen, farklı bir dil konuşan ya da farklı bir kültürel veya sosyal geçmişe sahip insanlarla tanışmasının yaygın olduğu bir ortamda öğrenme ve büyüme şansına sahip olmalarını istiyoruz.

Amaçlardan biri, okulumuzun çevresini, hepimiz için daha da faydalı hale getirecek gönüllülerle zenginleştirmek.

Gönüllülerimizin, çocuklara özgünlükleri içinde saygı duymaya, kendi eğitimlerinden sorumlu olmalarına, yaşamlarını aktif olarak şekillendirmeye başlamalarına ve topluluğumuzun aktif vatandaşları olmalarına yardımcı olmaya dayalı alternatif bir eğitim programını deneyimleme şansına sahip olmalarını istiyoruz.

Aynı zamanda gönüllülerimizin de öğrenme ve becerilerini geliştirmede benzer bir süreçten geçmeleri ve çocuklarla derslerde ve okul sonrası kulüpte çalışırken, hobilerini ve ilgi alanlarını paylaşırken güçlü yönlerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için destek almaları, kültürlerini paylaşmak ve birbirlerini tanımak.

Ekibimizin bir parçası olmaları, öğretmenlerle işbirliği yapmaları, derslere, spor ve sanat etkinliklerine katılmaları istenecektir. Sabah dersleri, proje, kolejler, saha gezileri vb. Birçok okul projesi aracılığıyla gönüllülerin kendi fikirleri, deneyimleri, kültürleri vb. ile gelmeleri için birçok fırsat var.

Okul sonrası kulübünde gönüllüler, çocuklara oyun zamanlarında eşlik edecek, onlara okul üyelerinin gözetiminde kendi aktivitelerini sunacak, okul gezilerimizde (hem bir günlük hem de yatılı) bize eşlik edecek.

Gönüllülerin ana görevi, iki olası gönüllülük faaliyetinden birini seçmeye bağlı olacaktır – ilki sabah okul faaliyetlerine katılmaya odaklanmıştır – dersler, projeler, kolejler. Gönüllüler, eğitim projesi sırasında çocuklarla vakit geçirecek, öğretmenler ve diğer ekip üyeleri ile işbirliği yapacak.

Diğer bir olasılık ise okul sonrası kulüp aktiviteleri, çocuklarla oynama, oyun hazırlama, geziler, spor ve el işi aktiviteleri vb. odaklı bir gönüllülük faaliyeti seçmektir. Kişisel tercihlerinizi tüm meslektaşlarımızla tartışacağız.

Programları, öğrenme hedeflerini takip etmek için proje boyunca değişmek üzere esnek olacaktır. Çek dilini öğrenmeye ve hem resmi hem de resmi olmayan öğrenme süreçleri üzerinde düşünmeye teşvik edilecekler.

Başvuru nasıl yapılır?

Ekibin ve topluluğun bir parçası olmak istiyorsanız, ingilizce Europass CV ve motivasyon mektubunuzu şu adrese gönderin: jiri.zradicka@scioskola.cz

Başvuru yaparken  ingilizce europass cv ve motivasyon mektubu istenmektedir.

Europass CV hakkında videomuzu izlemek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayınız

Europass CV ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Exit mobile version