Site icon Erasmusgram

Çek Cumhuriyeti , České Budějovice şehrinde ESC Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında

Diocesan Charity České Budějovice (daha basit olarak DCCHCB), 17 yerel Yardım Kuruluşuna destek, koordinasyon ve metodik yardım sağlar. DCCHCB Merkezi (Gönüllü Merkezi dahil) kendi sosyal hizmetlerini sağlar ve České Budějovice Piskoposluğu’ndaki ve yurtdışındaki diğer projelere katılır.

European Solidarity Corps tarafından desteklenen proje, üç gönüllülük faaliyetine katılabilecek yabancı gönüllülere ev sahipliği yapmamızı sağlıyor.

Bu faaliyetler üç hedef gruba odaklanmaktadır:

1) yaşlıların ve engellilerin desteklenmesi,

2) evsizlerin desteklenmesi,

3) Young Caritas programında çocuklar ve gençlerle çalışmak.

Faaliyetlerimiz, imkanları kısıtlı olanlar da dahil olmak üzere tüm gençlere (gönüllülere) açıktır. Çokkültürlülüğün toplumsal konusuna olan ilgiyi desteklemek ve toplumdaki işlevsiz kalıp yargıları yıkmayı amaçlıyoruz.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler için konaklama garantilidir. DCCHCB’ye bağlı ailelerde, gençler için yurtlarda veya özel dairelerde konaklama sağlıyoruz.

Gönüllünün ortak mutfak ve banyolu kendi odası olacaktır. Gönüllü kendi yemeğini pişirebilir veya okul yılı boyunca yemekhanede yemek yeme imkanı vardır.

Ulaşım konusunda toplu taşıma mevcuttur.

České Budějovice kasabası da bisiklet sürmek için idealdir. Bisiklet almak için yardıma hazırız.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Eğitim planı şunları içerecektir:

1) personelimiz tarafından yürütülen tanıtım eğitimi,

2) Çek dili kursu,

3) “Setkání s charitou” adlı kurs (DCHCB yılda birkaç kez organize eder),

4) dijital okuryazarlık sorunları (dijital araçları kullanarak) /methods her gün),

5) Avrupa Dayanışma Birlikleri (Ulusal Ajans) ile bağlantılı eğitim,

5) gönüllülerin perspektifinden hedefler (gönüllülerin temel yeterlilikleriyle bağlantılı). Eğitimin özü, hedef gruplarımızla günlük etkileşim olacaktır. Gönüllüler iletişim, el kitabı, dil ve diğer sosyal becerilerini geliştirecekler.

Resmi adresine erişmek ve başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

KATILIMCI PROFİLİ

Şu hedef gruplardan en az biriyle çalışma isteği: 1) engelliler ve yaşlılar, 2) evsizler, 3) çocuklar ve gençler. Gönüllü çalışması için bir ön koşul, iletişimsellik ve en azından temel İngilizce bilgisidir.

Tüm aktiviteler, imkanları kısıtlı gençler için de uygundur (tekerlekli sandalye kullanıcıları için uygun değildir). Evsiz insanlarla çalışmak, fiziksel engelleri, kamusal alanların temizliği ile ilgili fiziksel çalışmalara izin vermeyen kişiler için uygun değildir.

 

Exit mobile version