Site icon Erasmusgram

Bulgaristan’da 1 Yıl Gönüllü Olmak İster Misiniz ? Tüm Masraflar Karşılanıyor

Proje kapsamında Vasilica Derneği ,  Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye’den gönüllüler aranmaktadır.

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta , vize  masraflarınız karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Gönüllü, proje boyunca Bulgarca dil desteği  alacaktır.

Başvuru için 18-30 yaş arasında olmanız gerekiyor.

Proje yeri: Bulgaristan / Varna

Proje Süresi: 12 Ay

Proje Başlangıç Tarihi: 1 Aralık

Proje Hakkında:

World of Children da toplumu daha iyi hale getirmenin başka bir yoludur. Amaç, halka hala aşırı yoksulluk içinde yaşayan çocukların olduğunu göstermek. Hala oyuncaklarını hiç almayan çocuklar var ve hala okula gitmeyen çocuklar var. Bu çocukların kötü yanlarını göstermek istiyoruz. Toplumu ve Roman çocuklara yönelik tutumları etkilemek istiyoruz. Biz değişmek istiyoruz!

Vasilitsa Derneği (“Vasilitsa” olarak telaffuz edilir) 11 yıl önce, risk altındaki çocukların refahını iyileştirmek için yerelleştirilmiş çalışma yoluyla toplumumuzun zorluklarını çözmek için kuruldu. Okul çağındaki çocuklarla çalışarak, çabalarımızı gayri resmi yöntemlerle önleme ve yetiştirmeye odaklıyoruz, böylece yetersiz olumlu destek alan çocuklara ve okul, ev gibi günlük ortamlarına bilgi, iletişim becerileri, güven ve motivasyon sağlayabiliyoruz. vb. Çocukların öğrenebileceği, yaratıcı olabileceği ve terapi alabileceği bir merkez görevi görecek gerçek bir çocuk dünyası yaratmaya çalışıyoruz. Bu arada, kavramı geliştiriyor ve farklı yerlerde çocuklarla çalışıyoruz, esas olarak ortaklarımız (okullar, STK’lar, vb.) Tarafından yönetiliyor ve yaygın öğrenme yöntemlerine odaklanıyoruz.

Bir ESC gönüllüsünün projedeki rolü nedir?

Gönüllülerin, azınlıklar (Roman ve Türk çocuklar), aileleri işlevsiz çocuklar ve yoksulluk içinde yaşayan çocuklar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere karma gruplardan çocuklarla çalışması için uzun vadeli bir fırsat (boş pozisyonlara bağlı olarak 12 aya kadar) sunuyoruz. . Sanat ve el sanatları atölyeleri düzenleyebilecek, onlara dil ve matematik öğretebilecek, spor oynayabilecek, tahta ve kart oyunları, rol yapma ve daha fazlasını yapabileceksiniz. İzlediğimiz belirli yöntemlere sahip olsak da, yeni fikirlere çok bağlıyız ve ülkenizi proaktif olmaya teşvik ediyoruz. Çocuklarla bağlantı kurmanın kendi yolunuz var ve bireysel bir yaklaşıma sahip olmak önemlidir, bu nedenle yaratıcı ve organize olmanıza güveniyoruz. Kendi kişisel projenizi geliştirmekte, makaleler, sunular veya gençler için sorun olabilecek herhangi bir video veya ses materyali veya halkın ve kuruluşun kendisinin yararına olabilecek diğer ilgili konularda özgürsünüz. tanıtım ve reklam).

Gönüllüde aranan özellikler nelerdir?

Peki, 18 ila 31 yaşları arasındaki bir AB ülkesinden olmanız ve uğraştığımız sorunlardan motive olmanız ve ilham almanız gerekiyor. İnsanların hayatlarında değişiklik yapabilir, kendi becerilerinizi ve özgüveninizi geliştirebilir ve biraz Bulgarca öğrenebilirsiniz. Açıkça iletişim kurabilmek için belirli bir seviyede İngilizce dil becerilerine sahip olmanız gerekiyor, ancak birbirimizi anladığımız sürece özgürce konuşmamıza gerek yok

Covid – 19’dan sonra Vasilitsa Derneği, Vasilitsa Çiftliği’ni kurdu. Sebze yetiştirdiğimiz bahçelerimiz var. Birkaç gündür çiftlik hayvanlarla zenginleştirildi. Amacımız organik tarım için bir alan yaratmaktır.

Kurum ne teklif ediyor ? Standart program paketi – konaklama ve ulaşım, sağlık sigortası, aylık yardım (harçlık), yerel destek (mentor), çevrimiçi dil eğitimi ve bol eğlence 🙂

Projeyle ilgileniyorsanız  ingilizce olarak projeye ilgili olduğunuzu ve Türkiye’den olduğunuzu yazarak Europass CV ve motivasyon mektubunuzu gönderiniz –>  sashka_14_14@abv.bg adresine mail atmanız gerekmektedir.

Exit mobile version