Site icon Erasmusgram

Bulgaristan , Razlık Kısa Dönem Gönüllülük Projesi

Bulgaristan Razlog’da Azerbaycan, Bulgaria, Mısır, Estonya, Gürcistan, Ürdün, İspanya ve Türkiye’den gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirilecek kısa dönem ESC projesi için 4 periyot için toplam 6 gönüllü seçilecektir.

 

“Green Go” projesi kapsamında 8 ülkeden 45 gün süreyle kısa dönemli gönüllülük ekipleri Bulgaristan’da ağırlanacak.

Proje tamamen, kırsal alanlarda yaşayan küçük topluluklardan insanlarla çalışmak için gönüllülerin becerilerini kazanmaya ve geliştirmeye odaklanmıştır. Gönüllüler, onlarla birlikte eko-tarım ve eko-tarım yaparak ve insan kirliliği nedeniyle iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için yerel kampanyalar düzenleyerek yerel halka yardımcı olacak.

 

Gönüllü ekipleri 12 katılımcıdan oluşacak ve proje kırsal alanlarda, Razlog Belediyesi’nin üç köyünde (Banya, Dobarsko, Bachevo) uygulanacaktır.

Konaklama, yemek ve ulaşım düzenlemeleri:

Gönüllüler, Bulgaristan’daki yaşamı yakından tanımaları için Razlog Belediyesi arazisinde Bulgar ailelerin yanında barındırılacak.

Ancak gönüllülerin kendi kişisel alanları olacak ve her biri iki veya üç yataklı ayrı odalarda kalacaklar.

Proje faaliyetlerinin ana yeri Dobarsko köyü olacaktır.

Razlog ve Razlog belediyesine bağlı köylerde de etkinlikler gerçekleştirilecek.

 

Fırsat sırasında eğitim:

Gönüllüler, gönüllü hizmetin ne olduğu, hak ve sorumlulukların neler olduğu ve hizmetin uygulanabilirliği ile ilgili her şey hakkında ayrıntılı bilgi alacakları, gönderen kuruluşlar tarafından düzenlenen bir ayrılış öncesi eğitim alacaklar.

Sahaya varıldığında, IIC ekibi tüm gönüllülere Bulgar kültürü ve özellikleri hakkında iki günlük bir eğitim kursu verecek.

 

Bu, yeni kültürel ve sosyal çevreye daha iyi ve daha hızlı entegre olmalarına yardımcı olacaktır.

Proje süresince ele alınacak konular:

 

Yeşil beceriler edinme, beceri geliştirme, sivil katılım ve sorumlu vatandaşlık.

 

Katılımcı profili:

Gönüllüler, 18 ila 30 yaşları arasında, projenin ele aldığı konulara ilgili ve ilgili, edinilen bilgileri kendi yerel topluluklarıyla paylaşabilecek ve çok kültürlü bir ortamda ayrılmaya hazır gençler olmalıdır.

Ancak gönüllülerin çoğunlukla eko-bahçıvanlığı ve eko-tarım yapmayı sevmesi veya nasıl yapılacağını öğrenmek istemesi, faaliyet süresi boyunca (45 gün) küçük bir köye gitmeye hazır olması ve çevre ile iletişime açık olması gerekir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version