Site icon Erasmusgram

Bulgaristan, Burgaz: Kısa Dönem Gönüllülük Projesi

Gönüllü, fikir üretmek, kapsayıcılık ve çeşitliliği hedefleyen gönüllü girişimler ve kampanyalar hazırlamak ve uygulamak, demokratik gençliğin katılımını ve topluluk gelişimini teşvik etmek ve dijital dönüşümü desteklemek için faaliyetlerde yer alır.

 

Proje Detayları:

 

Günlük aktiviteler arasında ekip toplantıları, yerel toplulukla gönüllü faaliyetlerin hazırlanması; Humanifesto görüşmeleri konferansının organizasyonu, resmi olmayan gençlik performansı, resmi olmayan toplulukların ve kuruluşların desteklenmesi; araştırma faaliyeti, sosyokültürel girişimler ve deneyler ve bilginin yayılması.

Etkinliğe ev sahibi ülkeden ve yurt dışından 14 gönüllü katılacak.

 

Etkinlik, Avrupa Dayanışma Programı’nın gerekliliklerine göre, imkanları kısıtlı gençler için uygundur.

 

Faaliyet 58 gün sürmektedir. AB’nin en güneydoğu bölgesel merkezi olan ve Karadeniz kıyısında yer alan Burgaz şehrinde gönüllü faaliyetler yürütülüyor

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Konaklama, iyi sağlık ve yaşam koşullarına sahip konaklamalarda sağlanır.

 

Her gönüllüye aylık olarak konaklama yeri kirası ve ev ihtiyaçları (elektrik, su ve konaklama ile ilgili diğer masraflar) için maddi imkanlar sağlanmaktadır. Proje, ev sahibi ülkenin standartlarına ve projenin tahminlerine göre aylık olarak cep harçlığı (Program düzenlemelerine göre – günde 5 avro) ve gıda için fon sağlıyor. Gerekirse şehir içi ulaşım için fon sağlanır.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllü faaliyet öncesi hazırlık eğitimi. Etkinlik sırasında katılımcı ekip oluşturma, ekip çalışması eğitimi ve çok kültürlü ortam, dijital dönüşüm çalışmalarına katılır.

 

Ev sahibi ülkenin kültürel ve dil bilgisinin yanı sıra AB’nin çevrimiçi dil platformu aracılığıyla ücretsiz dil eğitimi de verilmektedir. Varış eğitimi ve ara değerlendirmeye katılma fırsatı sağlanır. Faaliyet sırasında gönüllü, Avrupa Youthpass sertifikasıyla doğrulanan temel dil yeterliliklerini geliştirmek için “yaparak öğrenme” yöntemi kullanılarak eğitilir.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Yaş 18 ile 30 arasında. Cinsiyet, eğitim durumu ve iş deneyimi şartı aranmamaktadır.

 

Aday gönüllülüğün doğasını ve ilkelerini bilmelidir. Kendisine emanet edilen malın verdiği taahhütlerden sorumlu olmak. Proje faaliyetleri takvimine uymak. Projedeki diğer katılımcılara karşı kibar ve hoşgörülü olmak.

 

Özel dil becerileri ve mesleki deneyim gerekli değildir. Avrupa Dayanışma Programı kurallarına göre gönüllü hizmet, imkanları kısıtlı gençler için uygundur.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version