Site icon Erasmusgram

Bulgaristan Bansko 7 Günlük Erasmus+ Gençlik Değişimi

Türkiye’den 7 katılımcı seçilecektir. Bu katılımcılardan 1 kişi takım lideri olarak seçilecektir.

Niceader’in ortak olduğu, 12-20 Haziran 2022 tarihlerinde Bansko, Bulgaristanda gerçekleşecek olan “Skills 4 Employability” adlı gençlik değişim programı için katılımcı çağrısı başlamıştır!

 

Proje hakkında

Katılımcıları ve yerel gençleri belirli sosyal sorunlarla tanıştırmayı ama aynı zamanda gençlerin işgücü piyasasındaki rekabet gücünü artırmak için beceri ve ek nitelikler edinmenin bir yöntemi olarak gönüllülük yoluyla çözülebilecek alternatifler önermeyi amaçlıyor.

Proje, çoğunlukla uzun süredir işsiz olan ve iş arayan ancak yeterli kalifiye olmayan gençleri kapsayacaktır. Proje, gençlere iş fırsatları bulma yolunda onlara yeni beceriler edinme olanağı tanıyacaktır.

 

Gönüllülük bazı ülkelerde az gelişmiş durumda olduğundan, gençlerin işgücü piyasasında başarılı olmaları için kullanacakları değerli yumuşak beceriler ve deneyimler edinmeleri için değerli bir yöntem olarak sunmak istiyoruz.

Hedef grup spesifik olduğundan ve kesinlikle rastgele olmadığından, ihtiyaçlarını ortakların deneyimlerine dayanarak inceledik.

 

Gönüllülüğü – nasıl ve hangi becerilerin kazanıldığını, ulusal ve AB düzeyinde nasıl doğrulandığını, istihdam edilebilirlik becerileriyle ilgili olarak farklı düzeylerde nasıl gönüllü olunacağını, sosyal becerilerin anlamını ve iş bulmak için ne kadar önemli olduklarını tanıtmayı amaçlıyoruz. şu günlerde.

Genel amaç, gönüllülüğü gençlerin işsizlikle mücadelesine yardımcı olmak için faydalı bilgi, beceri ve yeterlilikler geliştirmek için bir araç olarak sunmaktır.

 

Hedefler:

-Avrupa’da genç işsizliği ile ilgili mevcut ülke gerçekleri ve eğilimleri

-gençliğe modern istihdam edilebilirlik becerileri ve sosyal becerilerin önemi hakkında bilgi ve anlayış kazandırmak

-İşgücü piyasasına uygun olabilecek beceri, bilgi ve yetkinliklerin kazanılması açısından gönüllülüğün değeri ve faydaları konusunda farkındalık yaratmak

– Ulusal ve Avrupa düzeyinde gönüllülük için farklı fırsatlar ve programlar hakkında farkındalık yaratmak

Gençler, farklı ülkelerdeki durum, Avrupa kurumlarının genç işsizliği ile mücadele yöntemleri, stratejiler ve Erasmus+ ile deneyim kazanma ve yeterlilik kazanma fırsatı olarak ESC hakkında daha fazla bilgi edinecekler.

 

NOT: Bu proje, zaman kısıtlılığından dolayı vize sorunları yaşanmaması açısından yeşil pasaportu bulunan katılımcılar veya vizesi olan katılımcılara yöneliktir. Takım lideri için yaş sınırlaması yoktur.

 

Daha detaylı bilgi , bilgi paketine erişmek için tıklayınız

Başvuru formuna erişmek tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version