Site icon Erasmusgram

Bulgaristan 7 Günlük Gençlik Değişimi

Bansko, Bulgaristan’da 10-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Youth 4 Gender Equality” Gençlik Değişim programı için katılımcı çağrıları başlamıştır.

Youth 4 Gender Equality  uygulayarak, katılımcı ülkelerdeki gençlik çalışanları arasında toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalığın artmasına katkıda bulunurken, onları bu sorunlarla başa çıkmak için gerekli beceri, bilgi ve yeterliliklerle donatılacaktır.

Proje sayesinde gençlik çalışanları, cinsiyet eşitsizliği açısından gençlerin karşılaştığı temel zorluklar hakkında bilgi sahibi olacak, cinsiyet eşitsizliğinin nedenleri ve etkilerine ilişkin bilgilerini derinleştirecek, cinsiyete dayalı ayrımcılık ve şiddet konularının daha fazla farkına varacak, farklı girişimleri ve bunlarla ilgili iyi uygulamaları keşfedecektir.

Ayrıca proje ile toplumsal cinsiyet sorunları, toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması konularında ilgili kuruluşların kapasitelerinin de artmasını bekliyoruz.

Katılan gençlik çalışanları, edindikleri bilgileri, bilgileri, en iyi uygulamaları, araçları ve başvuruları evlerindeki kuruluşlarına geri aktaracak ve bunları gençlere sundukları günlük gençlik çalışması ve hizmetlerinde yerel bağlama ve gerçekliğe uygulamayı teşvik edeceklerdir.

Gençlik çalışanlarının kendileri ve ilgili ortak kuruluşlar, yaygın eğitim faaliyetleri aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik edecek araçlar, yöntemler, kaynaklar ve yollardan daha fazla haberdar olacaklardır.

 

Tüm bunları akılda tutarak, “Youth 4 Gender Equality(Y4GE)”nin temel amacı, gençlik çalışanlarına toplumsal cinsiyet eşitliği etrafında gençlerle çalışırken pratik ve yansıtıcı beceriler kazandırarak gençlik çalışmalarında toplumsal cinsiyet sorunlarına ilişkin farkındalığı artırmaktır. Bu bağlamda, projenin gençlik çalışanları için özel hedefleri şunlardır:

-Cinsiyet ve toplumsal cinsiyet anlayışlarını yansıtmak ve bu konularda rahatlık düzeylerini artırmak.

-Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik temel uluslararası taahhüt girişimlerini keşfetmek.

-Cinsiyet eşitsizliğinin nedenlerini ve sonuçlarını araştırmak.

-Kadın/erkek kalıp yargıları ve bunlardaki cinsiyet ön yargıları konusunda farkındalığı artırmak. Cinsiyet klişeleştirmenin bazı sonuçları hakkında bir tartışma başlatmak.

-Gençlik çalışanlarının toplumsal cinsiyet rolüne ilişkin kendi ideolojik ve kültürel geçmişleri üzerinde düşünmelerini sağlamak.

-Cinsiyete dayalı şiddeti toplumsal cinsiyet ayrımcılığının ağır bir biçimi olarak tanımak ve anlamak ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yardımcı olmak için harekete geçmek.

-Gençlik çalışanlarının toplumsal cinsiyet eşitliğinin değerini teşvik etmeye ve katılımcıların toplumsal cinsiyet eşitliği savunucuları olarak hareket etme motivasyonlarını oluşturmaya katkıda bulunma rollerini tartışmak.

-Yerel düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmeye yönelik somut faaliyetlerin uygulanmasına yönelik bir eylem planı hazırlayabilmek.

 

Başvuru  için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version