Site icon Erasmusgram

Bulgaristan 7 Günlük Gençlik Değişimi

Niceader’in ortağı olduğu, 1-9 Eylül tarihleri arasında Bansko, Bulgaristan’da gerçekleşecek olan “Creativity For Human Rights” adlı gençlik değişim projesi için katılımcı çağrıları başlamıştır!

En son “Temel Haklar Ajansı (FRA)” (2021) raporuna göre ” pandemi mevcut eşitsizlikleri şiddetlendirdi, zengin ve fakir arasındaki uçurumu genişletti ve orantısız bir şekilde güvencesiz ve düşük gelirli işlerde çalışanları, gençleri, kadınları ve etnik azınlıkları etkiledi. gruplar”.

Diğer birçok kaynak, tüm sosyal mesafe ve karantinalardan bu yana özellikle çevrimiçi ortamda artan nefret söylemi ve zorbalık seviyelerini açıkça göstermektedir.

Gençlerin kendini ifade ettiği ender yerlerden biri olan internet ve sosyal ağlar eskisinden daha da güçlü hale geldi ve anonimliği nedeniyle onu aynı zamanda nefretin büyüdüğü bir alan haline getiriyor.

Ne yazık ki, Avrupa düzeyindeki tüm bu üzücü istatistiklerin yanı sıra, biz proje ekibi üyeleri, göçmen kökenli, kültürel farklılıkları olan, azınlık gruplarından gençler olarak bunu kendimiz deneyimledik, bu nedenle Avrupa düzeyinde akranlarımız arasında farkındalığı yaymamız gerektiğine inanıyoruz. bu sosyal konular hakkında bilgi verin ve gençlerin nefret söylemi, hoşgörüsüzlük ve zorbalıkla mücadeleye katılımını teşvik edin.

 

Proje ile gençlerin genel olarak insan hakları, daha özelde ise nefret söylemi ve siber zorbalık konusunda ilk etapta farkındalık ve anlayış sağlamayı ve bunun normallik, nefret söyleminin ifade özgürlüğü olmadığını anlamalarını sağlamayı hedefliyoruz.

 

Ayrıca, gençlere kendilerini ifade etmenin ve insan haklarını geliştirmenin yolları olarak grafiti ve hikaye anlatımının yanı sıra nefret söylemine hayır hareketi kampanyasını sunarak, bu zorluklarla mücadele etmeleri için güçlü araçlar ve yollar sağlamayı da amaçlıyor.

 

Analitik ve eleştirel düşünmeyi teşvik etmek ve gençlerin insan haklarını teşvik etme ve mücadele etmedeki rolleri üzerinde düşünmelerini sağlamak istiyoruz.

 

 

Proje teklifinin ana hedefleri şunlardır:

– Siber zorbalık ve nefret söylemi gibi insan hakları konularında gençler arasında farkındalık yaratmak

 

– gençlere siber zorbalıkla şiddet içermeyen yollarla ve bunu rapor edecek kanallarla mücadele için bilgi ve beceriler sağlamak

– medya okuryazarlığını, analitik ve eleştirel düşünmeyi teşvik etmek ve böylece sanat yoluyla gençlerin insan haklarının korunması alanında sivil katılımını teşvik etmek

– grafiti ve hikaye anlatımını, insan haklarını desteklemek ve savunmak için şiddet içermeyen etkili araçlar olarak teşvik etmek

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version