Site icon Erasmusgram

Bulgaristan 5 Aylık ESC Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek , vize masrafları karşılanacaktır.

Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Yerel dil desteği verilecektir.

Proje 5 ay sürecektir.

Proje 10 Kasım’da başlayacaktır.

Proje nerede gerçekleşecektir?

Blagoevgrad , Bulgaristan

Projenin amacı:

Proje hedefleri, gönüllüleri aktif vatandaşlık duygularının geliştirilebileceği faaliyetlere dahil etmeye, sosyal yeterliliklerini ve kültürel farkındalıklarını geliştirmeye yöneliktir.

Onları ekip çalışması, liderlik, kültürlerarası yeterlilikler, proje yönetimi, problem çözme ve eleştirel düşünme gibi temel kişisel, profesyonel ve girişimci yetkinlikler ve becerilerle donatacaktır.

Projenin amacı, gençleri bir yandan işgücü piyasasına girmeye hazır, bağımsız bireyler olmaları için güçlendirmektir. Öte yandan, sosyal girişimcilik konusunda eğitimler düzenleyerek yerel toplumu etkilemeye çalışacaklar, bu şekilde sosyal içerme fırsatları ve herkese eşit fırsatlar sunacaklar.

Katılımcı profili:

Katılımcılar 18-30 yaşları arasında, meydan okumaya ve konfor alanlarından çıkmaya istekli olmalıdır. Özellikle coğrafi veya ekonomik engelleri ya da kültürel farklılıkları olan, imkanları kısıtlı, STK alanı, eğitimi, kültürü ve sosyal girişimleriyle ilgilenen, açık fikirli, hoşgörülü ve başkalarına saygılı, güçlü çevreleri olan gençleri arıyoruz. yeni şeyler öğrenme arzusu.

Farklı bakış açılarını anlayarak yaklaşmaya istekli, güvenlerini artırmaya istekli, kendini ifade etme becerisini geliştirmeye istekli, diğer ülkeler hakkında yeni bilgiler edinmeye ve ülkesi hakkında bilgi paylaşmaya açık. İyi düzeyde İngilizce bilmeli, motive, iletişimsel, yaratıcı ve becerikli, ekip çalışmasına ve birbirlerine yardım etmeye hazır kişiler olmalıdır. Projede Türkiye’den gönüllü haricinde AB üye ülkelerinden 4 gönüllü yer alacak.

Gönüllülerin görevleri:

Kişisel projelerin geliştirilmesi – Her gönüllü, ekibimizin desteğiyle, önceden tanımlanmamış, ancak gönüllülerin kişisel çıkarlarına bağlı olan kişisel bir proje geliştirecektir.

Chat club organizasyonuna katılım – Gönüllüler, eski gönüllülerimizin inisiyatifi olan gençlik klübü – Chat Club’da da yer alacak.

Ülkelerini, geleneklerini, alışkanlıklarını, yemeklerini ve kültürlerini tanıtacakları 4 etkinlik hazırlayacaklar. Gönüllülerin ilgisine göre Kültürlerarası gecelerin yanı sıra diğer ilgi alanlarına yönelik etkinlikler düzenlemeleri de desteklenecektir.

İngilizce dersleri ve El Kitabı hazırlama – Okul ayları boyunca gönüllüler etkileşimli İngilizce konuşma dersleri ve Yurttaşlık eğitimi atölyeleri yöneteceklerdir. Yaygın eğitim yoluyla, sohbetlere katılarak, öğrencileri alışveriş, restorana, hastaneye gitme, otobüs bileti satın alma, haklarını kullanma ve görevlerini öğrenme, katılım, problem çözme gibi günlük durumlarda İngilizce kullanmaya teşvik etmek.

Bu dersleri daha etkileşimli hale getirmek için eğlenceli ve ilginç bir şekilde öğrenebilecekleri farklı oyunlara dahil olacaklar. Ek olarak, tüm materyaller (örn. ders, etkinlik ve oyun örnekleri) gönüllüler tarafından çevrimiçi olacak ve halka açık olacak bir El Kitabında toplanacak ve özetlenecektir.

Avrupa Gençlik Haftası Kampanyasına Katılmak – Erasmus+ fırsatlarını ve Avrupa Dayanışma Birlikleri’ni tanıtmak için Avrupa Gençlik Haftası Kampanyasına katılması planlanmaktadır.

“Summer Challenge” organizasyonuna katılım – Gönüllüler “Summer Challenge” organizasyonunda yer alacaklar – eleştirel düşünme ve medya/bilgi okuryazarlığı eğitimi.

Balkan Gençlik Festivali’ne Katılım – Hazırlık, organizasyon ve lojistikte yer alacakları Balkan Gençlik Festivali’ne katılacaklar.

Sosyal Girişimcilik Eğitimine Katılım – Sosyal Girişimcilik eğitimine katılımları, sosyal girişimcilik becerilerini artırmalarının yanı sıra hassas grupların sosyal içermesini desteklemelerine yardımcı olacaktır. Eğitim, INTERREG V-A COOPERATION tarafından finanse edilen “Act Social” projesi kapsamında geliştirildi.

Ofis işleri ile bağlantılı görevler:

– Projelerin geliştirilmesi ve uygulanması
– Euni Partners Bilgi Paketi/Kitapçığının geliştirilmesi
– Blog, makale ve haber bültenleri yazmak
– Kendi logo ve web sitelerinin tasarımı/yönetimi
– Euni Partners web sitesini yönetmek
– Avrupa Birliği Fırsatlarını teşvik eden faaliyetler üzerinde çalışmak – Erasmus+ Programı ve eylemleri, Avrupa Dayanışma Birlikleri, Genç Girişimciler için Erasmus – (sunular, broşürler, broşürler, videolar, infografikler oluşturmak)

📣📣Son başvuru tarihi: 10 EKİM 2021

Başvuru nasıl yapılır?

eyuderesc@gmail.com adresine Europass formatında CV ve Motivasyon mektubunuzu gönderiniz.


Başvuru yaparken  ingilizce europass cv ve motivasyon mektubu istenmektedir.

Europass CV hakkında videomuzu izlemek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayınız

Europass CV ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Programın sonunda youthpass sertifikası verilecektir

 

Exit mobile version