Site icon Erasmusgram

Bulgaristan 2 Aylık ESC Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek masrafları karşılanacaktır.

Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Yerel dil desteği verilecektir.

Projenin amacı:

Proje hedefleri, gönüllüleri aktif vatandaşlık duygularının geliştirilebileceği faaliyetlere dahil etmeye, sosyal yeterliliklerini ve kültürel farkındalıklarını geliştirmeye yöneliktir.

Onları ekip çalışması, liderlik, kültürlerarası yeterlilikler, proje yönetimi, problem çözme ve eleştirel düşünme gibi temel kişisel, profesyonel ve girişimci yeterlilikler ve becerilerle donatacaktır. Projenin amacı, gençleri bir yandan işgücü piyasasına girmeye hazır, bağımsız bireyler olmaları için güçlendirmektir. Öte yandan, sosyal girişimcilik konusunda eğitimler düzenleyerek yerel toplumu etkilemeye çalışacaklar, bu şekilde sosyal içerme fırsatları ve herkes için eşit fırsatlar sağlayacaklar.

Gönüllülerin görevleri:

– Kişisel projelerin geliştirilmesi – Her gönüllü, ekibimizin desteğiyle, önceden tanımlanmamış, ancak gönüllülerin kişisel çıkarlarına bağlı olan kişisel bir proje geliştirecektir.

– Chat club organizasyonuna katılım – Gençlik kulübünde gönüllüler de yer alacak – Chat Club, eski gönüllülerimizin girişimi. Ülkelerini, geleneklerini, alışkanlıklarını, yemeklerini ve kültürlerini tanıtacakları 4 etkinlik hazırlayacaklar. Gönüllülerin ilgisine göre Kültürlerarası gecelerin yanı sıra diğer ilgi alanlarına yönelik etkinlikler düzenlemeleri de desteklenecektir.

– İngilizce dersleri ve El Kitabı hazırlama – Okul ayları boyunca, gönüllüler interaktif İngilizce konuşma dersleri ve Yurttaşlık eğitimi atölyeleri yöneteceklerdir.

Yaygın eğitim yoluyla, sohbetlere katılarak, öğrencileri alışveriş, restorana, hastaneye gitme, otobüs bileti alma, haklarını kullanma ve görevlerini öğrenme, katılım, problem çözme vb. gibi günlük durumlarda İngilizce kullanmaya teşvik etmek.

Bu dersleri daha etkileşimli hale getirmek için eğlenceli ve ilginç bir şekilde öğrenebilecekleri farklı oyunlara dahil olacaklar. Ek olarak, tüm materyaller (örn. ders, etkinlik ve oyun örnekleri) gönüllüler tarafından çevrimiçi olacak ve halka açık olacak bir El Kitabında toplanacak ve özetlenecektir.

– Avrupa Gençlik Haftası Kampanyasına Katılmak – Erasmus+ fırsatlarını ve Avrupa Dayanışma Birlikleri’ni tanıtmak için Avrupa Gençlik Haftası Kampanyasına katılması planlanmaktadır.

– “Summer Challenge” organizasyonuna katılım – Gönüllüler “Summer Challenge” organizasyonunda yer alacaklar – eleştirel düşünme ve medya/bilgi okuryazarlığı eğitimi.

– Balkan Gençlik Festivali’ne Katılım – Hazırlık, organizasyon ve lojistikte yer alacakları Balkan Gençlik Festivali’ne katılacaklar.

Ofis işleri ile bağlantılı görevler:

– projelerin geliştirilmesi ve uygulanması
– Euni Partners Bilgi Paketi/Kitapçığının geliştirilmesi

– blog, makale ve haber bültenleri yazmak
– kendi logo ve web sitelerinin tasarımı/yönetimi

– Euni Partners web sitesini yönetmek

– Avrupa Birliği Fırsatlarını teşvik eden faaliyetler üzerinde çalışmak – Erasmus+ Programı ve eylemleri, Avrupa Dayanışma Birlikleri, Genç Girişimciler için Erasmus – (sunular, broşürler, broşürler, videolar, infografikler oluşturmak)

Projenin gerçekleşeceği şehir ve ülke: Blagoevgrad, Bulgaristan

Proje ne kadar sürecektir?

60 Gün (2 Ay)

Projenin gerçekleşeceği tarih aralığı nedir?

28 Ocak – 28 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleşecektir.

Türkiye’den kaç gönüllü aranıyor?

Gönüllü Sayısı: 2 (iki)

Proje için Son Başvuru Tarihi: 2 Ocak 2021 Saat: 17.00

Başvurunuzun gerçekleşmesi için istenen belgeler şunlardır:

Europass  CV (İngilizce)

Motivasyon Mektubu (İngilizce)

Belgelerinizi yollamanız gerkeen mail adresi:  eyuderesc@gmail.com

Mailin Konu Başlığı : Bulgaristan ESC Başvuru 2 Ay

Not: Vizeye ihtiyacınız yok ise , Yeşil pasaportunuz varsa bunu mailde belirtiniz. Ankara’da yaşayan kişilere öncelik verilecektir.

Başvuru yaparken  ingilizce europass cv ve motivasyon mektubu istenmektedir.

Europass CV hakkında videomuzu izlemek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayınız

Europass CV ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Programın sonunda youthpass sertifikası verilecektir

Proje hakkında detaylı bilgiye erişmek için tıklayınız

Exit mobile version