Site icon Erasmusgram

Budapeşte’de Nerede Ne Yenir , Ne içilir?

1) SPİLER

Öncelikle bu yeri tesadüfen keşfettim. Hostelimin hemen yanında ışıklı bir sokak gördüm ve daha sonra gelirim diye fotoğraf çektim. Geldiğimde bütün sokağı gezdim bizdeki barlar sokağı gibi bir yerdi. Daha sonra Budapeşte de ünlü olan içkilere bakarken aslında bu yerin çok ünlü bir yer olduğunu gördüm.

~PALİNKA~

Gelelim içki önerimize. PALİNKA Macaristan kökenli geleneksel bir meyve içkisi . Elma, armut,muz gibi çeşitleri var. Yaklaşık %50-70 alkol oranına sahiptir. Shot bardağında geliyor. Ama kesinlikle Shot içmemeniz tavsiye ederim gerçekten çok sert . Ben Armutlu olanını denedim. Fiyatı yaklaşık 5-7 € arası değişiyor.

2) FORSALE

Budapeste’nin yaygın olan virane barlarından bir tanesidir. İçeride çok fazla kağıt ve notlar bulunmaktadır.

3) RETRO LANGOS Budapest

Burası LANGOS ile ünlü olan bar büfe tarzı bir yer. Langos bildiğimiz pişi üstüne krem ve kaşar konulmuş hali. Birçok çeşiti bulunmakta. Bir çok yerde satılıyor ama burası hem uygun hemde ünlü olan yeri.

Fiyatlar 4.5-7 € arası. Tadı gerçekten güzel Türkiye’ye gelince bende deneyeceğim.

4) FRİCİ PAPA

Ben burasını tripadvisordan buldum. Burası bildiğimiz Türk lokantalarını anımsatıyor.

Ben buraya Macarların ünlü çorbası gulaşı denemek için gelmiştim ama ne yazıkki yokmuş diğer ünlü olan ~Chicken paprikash~ denedim. Yanında da Macar kültürüne ait olan makarnayı yedim.

İkiside güzeldi sadece chicken paprikash biraz tuzlu geldi. Bide yanında Macaristan’ ait olan beyaz şarap içtim . Şarap sevmeyen biri olarak cidden çok beğendim tavsiye ederim. Şarap 2.5 € ,makarna 2 € , chicken 3.7 €

5) KURTOS KALACS ( Baca tatlısı )

Ben bunu daha önce Prag da yemiştim. Aslında Budapeşte’ye aitmiş. Aslında sade ve daha uzun bir şekilde yeniliyor ama ben bu halini Prag’ da çok beğendiğim için dondurmalı yedim. Prag’dan farkı hamuru daha şekerli ve daha büyük. Fiyatı dondurmalı 4.5 €

6) Café Gerbeaud :

Burası Budapeşte’nin en ünlü pastanesi. Yarı müze yarı kafe olarak karşılıyor bizi. Atmosfer olarak çok güzel görülmesi gereken bir yer. Ben ünlü pastası olan ~ Dobos Torta~ denedim. Ne yazıkki bekletimi karşılamadı.

Kaynak: Berra Sönmez

 

Exit mobile version