Site icon Erasmusgram

Budapeşte Gezilecek Yerler Listesi

1-) Budapeşte’nin zincir köprüsü , Budapeşte’nin Buda ile Pest’i birbirine bağlayan en ünlü köprüsüdür. Zincir Köprü, resmi adı István Széchenyi ile 1849 yılında inşa edilmiştir.

Budapeşte’yi geziyor iseniz, güne bir taraftan başlayınız ve Zincir Köprüden diğer tarafa yürüyünüz. Özellikle geceleri Zincir Köprüyü görmeniz şiddetle tavsiye edilir. Fotoğraf çektirmek için geceleri harika bir ambiyansa sahip.

2-) Budapeşte’de bulunan termal havuzlar baya bir popülerdir.

Budapeşte aslında termal suyun başkenti  sayılabilir, o derece meşhurdur.  Şehirde çok sayıda hamam var.

En popüler 3 tanesi sıralayalım

Keşfedilmemiş biraz daha bilinmeyen termal havuz arıyorsanız 2 seçenek daha var

3-) Macar Parlamento Binasında Koruyucuların Değişmesi an’ına tanıklık edin.

Ziyaret zamanınızı doğru planlamanız halinde Parlamento’da nöbetçilerin değişimini izleyebilme fırsatını elde edeceksiniz. . Parlamento Binası Macaristan’ın en bilinen binası ve çok büyüktür!

Macaristan Parlamentosunu bu kadar meşhur kılan şey nedir ? Macar Parlamentosu, dünyanın 3. büyük parlamento binasıdır ve Macaristan’ın ise  en büyük binası. İnşa edilmesi  17 sene sürmüştür ve 1902 yılında tamamlanmıştır. Parlamento turları da oluyor fakat tur sayısı sınırlı olduğundan ve hatların uzun olmasından ötürü genellikle biletleri günler öncesinden satılmış oluyor.

4-) Fisherman’s Bastion ( Balıkçı Tabyasında) Manzarayı izleyin.

Budapeşte’nin en güzel manzaralarından biri Fisherman’s Bastion’daki gözetleme noktasıdır.. İlk zamanlarda kuleler gözetleme kuleleri idi fakat şimdi Budapeşte’nin en iyi gözetleme noktası ünvanını aldı.

Girişi ücretsiz olan 7 tane kule vardır, üst kulelerin bazılarınında yoğunluğun olduğu dönemlerde  cüzi bir ücreti (3 $ altında bir ücreti) vardır . Matthias kilisesini ziyaret ettiğiniz zaman, Fisherman’s Bastion’a ulaşmanız için balkondan yürüyünüz.

5-) Miniversum Müzesi

Sizin için  çocuk eğlencesi tarzında bir yer  gözükse de, aslında tam tersidir. Andrassy Caddesi’nin başında bulunan Miniversum Müzesi, genel olarak Budapeşte ve Macaristan’ın minyatürleridir ve simge yapılarını içeren popüler bir müzedir. Çoğu minyatürde, her bir dönüm noktasının arka planı hakkında biraz bilgi edinmenizi sağlayan etkileşimli ekranlar vardır. Minyatürler o kadar ayrıntılı ve hassastır ki, küçük insanları farklı sahnelerde (araba kullanmak veya pazarda meyve satmak gibi) bile görebilirsiniz. En genç ziyaretçilerin emrinde ücretsiz oyun odası bulunurken, daha büyük olanlar bir kafede mola verebilir.

6-) Aziz Stefan Bazilikası (St. Stephen’s Basilica)

Aziz Stephen Bazilikası’nı ziyaretini tek başınıza yapıyorsanız  buna değecektir.Budapeşte’nin epik panoramik manzarasını görmek istiyorsanız gözlem güvertesine gitmelisiniz. Kiliseye girmek serbest ve ücretsizdir fakat 1 Euro ya da  200 HUF bağışını gösteren bir levha vardır 😀

7-) Budapeşte Merkez Hali (Central Market Hall)

Budapeşte’nin en eski ve en büyük kapalı pazarı olan Central Market Hall’a gitmeden önce yemek yemeyin. Pazarda karnınızı doyuracak çok fazla yiyecek tezgahı ve restoran mevcut.

Ne almalısınız ? Macar baharat ve likörü almanız tavsiye ediliyor. Fiyatı uygundur ve buraya ziyaret ederken seyahat kılavuzda tüm detayları okuyarak ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

😎 Dohány Sokağı Sinagogu, tipik olarak Büyük Sinagog olarak anılır, Avrupa’nın en büyük sinagogu ve dünyanın en büyük ikinci sinagogudur. 1854 yılında inşa edilen sinagog  3 bin kişiyi ağırlayabiliyor. Aynı cadde üzerinde Yahudi Müzesi, Anıt, Kahramanlar Tapınağı ve bir mezarlık bulunuyor.

9) Margaret Adası

Budapeşte’de ada olma ihtimali hiç aklınıza dahi gelmemiştir. Ama durum öyle değil. 2 tane var ve kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerler.

İki köprü arasında  bulunan Margaret Adası, birkaç otel dışında binası olmayan bir başka yeşil parktır. Herkes için muhakkak bir şeyleri vardır.  Yüzme havuzu, Palatinus su parkı, koşu parkuru, hayvanat bahçesi, müzik çeşmesi ve çok daha fazlası. Ancak Japon Bahçesi kesinlikle mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yerdir. Peri masalı tadındadır ve sırf bu yüzden kaçırmamanız gereken bir yerdir.

10-) HEROES SQUARE

Andrassy Bulvarı’nın sonunda Budapeşte’nin en büyük meydanı Kahramanlar Meydanı’dır. Meydanda, Magyarların Yedi Şefi’nin yer aldığı ikonik heykeller var. Széchenyi hamamlarını ziyaret etmeden önce veya sonra Kahramanlar Meydanı’nı ziyaret edin.

11-) Tuna Ayakkabıcılarını Ziyaret et!

“Tuna Kıyısındaki Ayakkabılar”, 2. Dünya Savaşı sırasında Arrow Cross milisleri tarafından öldürülenleri anmak için yapılmış bir anıt. Ayakkabılarını çıkarmaya zorlanan ve kelimenin tam anlamıyla vücutlarının nehirden aşağı sürüklendiği suyun kenarına vurulan 3.500 kişinin anısına, çıkıntıya yerleştirilmiş 60 çift ayakkabı var.

12-) PAPRİKA SATIN ALIN

Macarlar, Paprika’nın füme ve tuzlu kırmızı baharatını severler. Budapeşte’deyken hemen hemen her yemeğin içinde bulabilirsiniz. Kasabadaki her pazarda bulunan baharatı tekrar memleketinize dönerken götürebilirsiniz.

 

Exit mobile version